Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekvapivý exprezident Kiska vo VIDEU: Či mám radosť z obvinenia Fica a Kaliňáka? Nemám!

Kiska necíti radosť z obvinenia Fica a Kaliňáka.
Kiska necíti radosť z obvinenia Fica a Kaliňáka. (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

POPRAD - Obvinenie Roberta Kaliňaka, Roberta Fica, Mareka Paru a ďalších rozbúrilo vody hádam v celom našom politickom spektre spoločnosti. Výnimkou nie je ani sám exprezident Andrej Kiska, ktorý sa dokonca priamo v obvinení spomína ako poškodená osoba. Jeho najnovšie vyjadrenie na videu ale svedčí skôr o tom, že z obvinenia voči bývalým špičkám štátu za jeho prezidentovania rozhodne radosť nemá.

VIDEO Andrej Kiska sa vyjadril k obvineniu Fica, Paru a Kaliňáka vo videu:

Exprezident Kiska priznáva, že nemá radosť z toho, že Fica a Kaliňáka NAKA obvinila (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Obvinenie ma nepotešilo, ani nemohlo, priznáva Kiska

Kiska začal pomerne stručne a pre niektorých možno aj prekvapivo. "Obvinenie Fica a Kaliňáka ma nepotešilo," povedal na začiatok exprezident. "Žiadneho slušného človeka nemôže tešiť, že na čele Slovenska stál dvanásť rokov premiér, ktorý hrubo zneužíval svoju funkciu na likvidáciu svojich politických súperov a pomáhal mu pritom nielen minister vnútra, ale aj mnohí ďalší vysokí štátmi úradníci či dokonca mafiáni," dovysvetlil svoj postoj Kiska.

Kiska už sám označoval dianie v štáte za mafiánske. Ešte prvýkrát to urobil v roku 2017 a teraz ho, podľa jeho vlastných slov veľmi mrzí, že sa ukazuje, že situácia bola vtedy ešte horšia ako si vraj myslel. 

Necítim voči ním hnev, hovorí exprezident

Dnes voči Ficovi a Kaliňákovi Kiska vraj necíti hnev. "Necítim ani osobné zadosťučinenie. Cítim skôr smútok z toho, do akej priepasti prepadla spravodlivosť v našej krajine. Iba súd môže rozhodnúť o ich vine. Ale škody na našej spoločnosti, na našom vnímaní spravodlivosti na Slovensku sú obrovské," uzavrel.

Kiska vystupuje v obvinení Fica a Kaliňáka ako poškodený

V akcii "Súmrak" a v obvinení Kaliňáka a Fica okrem iných figuruje Kiska ako poškodený. Okrem neho aj minister financií Igor Matovič (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), špeciálny prokurátor Daniel Lipšic či prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) chce po dnešných správach už aj väzobné stíhanie pre lídra Smeru-SD a poslanca Národnej rady (NR) SR Roberta Fica a tiež pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Vyplýva to zo stanoviska polície na sociálnej sieti. "Ešte v stredu (20. 4.) vyšetrovateľ NAKA poslal spisový materiál na spracovanie podnetu na vyžiadanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného R. F.," uviedla polícia.

Obvinenia Fica a Kaliňáka

Vo štvrtok spracoval vyšetrovateľ NAKA aj podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného exministra. "A to pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie," vysvetľuje polícia. Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry vyšetrovateľ NAKA obvinil v rámci akcie Fica s Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Viac o téme: ReakciaObvinenie Robert FicoRobert KaliňákAndrej KiskaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu