Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ministerstvo zverejnilo čísla: Nemocnice plnia hlavne nezaočkovaní! V týchto prípadoch je to však inak

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

BRATISLAVA - Čísla hovoria jasne. Nezaočkovaní končia v nemocniciach vo výrazne vyššej miere ako zaočkovaní. Najnovšie na to poukázalo ministerstvo zdravotníctva s odvolaním sa na štatistiku.

Podľa rezortu zdravotníctva až 83 percent percent ľudí, ktorí sú v súčasnosti hospitalizovaní s covidom, sú nezaočkovaní alebo zaočkovaní len prvou dávkou. "Očkovanie veľmi účinne chráni pred ťažkým priebehom a hospitalizáciou. Ľudia, ktorí majú ťažký priebeh aj napriek očkovaniu, sú v priemere starší pacienti často s chronickými chorobami alebo s oslabenou imunitou," vysvetlilo ministerstvo. 

Ministerstvo zverejnilo čísla: Nemocnice
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva SR)

Na rovnaký fenomén, teda to, že v nemocniciach končia najmä nezaočkovaní pacienti, už niekoľko týždňov, tiež s odvolaním sa na štatistiky, poukazujú aj odborníci.

Na Slovensku je aktuálne prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 2 465 677. Druhú dávku vakcíny dostalo 2 267 912 ľudí. Iba za uplynulý deň pribudlo 1 690 ľudí s pozitívnym PCR testom, z nich viac ako 72 percent nebolo zaočkovaných. Čo sa týka antigénového testovania, pribudlo 331 pozitívnych, viac ako 75 percent z nich sa doteraz nezaočkovalo.

Viac o téme: OčkovanieŠtatistikaHospitalizácieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu