Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Za ľudí odmieta útoky na vyšetrovateľov a prokurátorov: Nemôžeme tolerovať chaos

Veronika Remišová Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí odmieta útoky na vyšetrovateľov a prokurátorov, vyvolávanie chaosu, a odsudzuje vyzývanie ľudí k nepokojom prostredníctvom dezinformácii. Vyplýva to zo štvrtkového politického vyhlásenia predsedníctva strany k vnútropolitickému dianiu na Slovensku.

Predsedníctvo zároveň odsúhlasilo prijatie nových členov a zobralo na vedomie vznik oficiálnej mládežníckej organizácie strany. Jedným z hlavných bodov rokovania predsedníctva bol plán reštartu strany a kroky na jeho realizáciu.

"Deklarujeme principiálny postoj pri napĺňaní poslania tejto vlády a garantujeme podporu v otázkach takých legislatívnych zmien, ktoré zabránia zneužívaniu polície, prokuratúry a súdov. Strana Za ľudí z týchto hodnôt nebude ustupovať," deklaruje predsedníctvo vo vyhlásení. Vyzvalo tiež koaličných partnerov, aby si pripomínali, že je ich spoločnou zodpovednosťou posilňovať základy štátu, dôveru v demokratické inštitúcie a zabezpečiť prosperitu Slovenska.

Za ľudí odmieta útoky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Strana tvrdí, že nemôže tolerovať chaos, ktorý vyvoláva opozícia, pretože jeho následky by si odniesli budúce generácie. "Táto zodpovednosť nás všetkých zaväzuje. V strane Za ľudí je táto zodpovednosť pre nás kompasom pri rokovaniach a pri prijímaní správnych rozhodnutí. Z tejto cesty neuhneme," konštatuje.

Za ľudí tiež informovala, že v rámci príprav na komunálne voľby sa zameria na regionálne stratégie špecifických riešení pre každý región. Predsedníctvo strany zároveň zvolilo Milana Lesňáka za mestského koordinátora pre Košice.

Viac o téme: VyšetrovateliaProkuratúraPolícia NAKAZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu