Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Skvelé správy z Bratislavy: Prvou dávkou je zaočkovaných už 75% ľudí nad 50 rokov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V Bratislave je prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 už zaočkovaných 75 percent ľudí vo vekovej kategórii 50 rokov a viac. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo s tým, že ide o dôležité číslo, keďže sa od neho odvíja aj farba COVID semafora pre Bratislavu.

"Po potvrdení tohto čísla aj druhou dávkou vakcíny by nám to malo zaručiť o dva stupne lepšiu farbu semafora, akú by sme mali mať. Vďaka tomu sa život v Bratislave nezastaví a obmedzenia by nám mali stále zaručiť možnosť stretávať sa, organizovať podujatia, mať otvorené terasy, obchody aj služby," skonštatoval Vallo.

KORONAVÍRUS Skvelé správy z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Pokaziť to podľa jeho slov môže len to, ak susedné okresy budú mať veľmi zlé čísla, alebo ak k zmene COVID semafora príde ešte skôr, ako 75 percent ľudí (vo veku 50 a viac) bude spĺňať podmienky plnej zaočkovanosti. "Dúfam však, že sa to nestane," poznamenal Vallo.

Primátor sa poďakoval Bratislavčanom, ktorí sa dali zaočkovať. Ako tvrdí, urobili pre seba, svojich blízkych i pre hlavné mesto najviac, čo v tejto situácii urobiť mohli. "Zachovali sme sa ako zodpovedná a súdržná komunita a verím, že nás to môže aj v čase pretrvávajúcej krízy posilniť," skonštatoval.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaSenioriBratislavaKoronavírusMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu