Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trnavský samosprávny kraj zabezpečí mimoriadne autobusy pre účastníkov omše v Šaštíne

pápež František
pápež František (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

ŠAŠTÍN-STRÁŽE - V stredu 15. septembra budú od skorých ranných hodín premávať autobusové linky nadväzujúce na posilové vlaky na trase Trnava – Kúty do Šaštína, kde bude mať 15. septembra omšu pápež František. Podobne budú pre návštevníkov k dispozícii aj na následný návrat poobede. Informovalo o tom komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Obyvatelia sa tak dostanú prímestskými autobusovými spojmi na mimoriadne vlaky, ktoré do Šaštína vypraví Železničná spoločnosť Slovensko. Kraj tak urobil po dohode s Konferenciou biskupov Slovenska a dopravcami Arriva Trnava a Skand Skalica.

"V rámci prípravy sme pristúpili k posilneniu prímestskej autobusovej dopravy. Zabezpečíme spolu 53 spojov, z ktorých 26 bude k dispozícii skoro ráno a 27 poobede. Obyvateľom tak uľahčíme dopravu na vlakové stanice, kde budú stáť mimoriadne vlaky. Cestovné poriadky sme navrhli tak, aby mali cestujúci dostatočný čas na prestup z autobusov do vlakov a naopak. Verejná doprava do Šaštína je tak logisticky najjednoduchšou a najpohodlnejšou alternatívou," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Svätá omša s pápežom Františkom v Šaštíne sa začne o 10. hodine

Svätá omša s pápežom Františkom v Šaštíne sa začne o 10. hodine (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Spoje budú premávať cez obce a mestá v okresoch Piešťany, Senica, Skalica a Trnava. "Autobusy budú vyrážať zo staníc Abrahám, Borová, Dolné Orešany, Horné Orešany, Chtelnice, Kátlovce, Pavlice, Radošovce, Skalica a Vrbové. V opačnom smere pôjde o železničné stanice v Senici a Smoleniciach, ako aj o autobusovú stanicu v Trnave," doplnil predseda TTSK.

Kompletné cestovné poriadky mimoriadnej autobusovej dopravy samospráva zverejnila na svojej webovej stránke.

Viac o téme: AutobusyPápež FrantišekŠaštín-StrážeTrnavský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu