Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

NÁVŠTEVA FRANTIŠKA NCZI nechce pustiť k pápežovi ani zaočkovaných! Stihnú vyriešiť reklamácie?

pápež František
pápež František (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Takmer 100 tisíc veriacich má záujem o stretnutie s pápežom Františkom, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska. Podmienkou na vydanie vstupenky na jedno zo štyroch verejných podujatí, je očkovanie proti COVIDU 19. Podľa informácií portálu topky.sk, NCZI zamietlo registráciu takmer 5 tisíc ľuďom. Z toho takmer tisíc ľudí sa búri, že očkovaní sú a chcú sa zúčastniť podujatí s pápežom. Je šanca, že vstupenku nakoniec dostanú?

Ticketingová firma Predpredaj.sk, ktorá zabezpečuje registráciu a vydáva vstupenky na verejné podujatia s pápežom Františkom nám potvrdila, že evidujú  niekoľko tisíc ľudí, ktorým NCZI zamietlo prístup. „Celý víkend sme pracovali a snažili sa týmto ľuďom pomôcť. Hoci sú zaočkovaní a NCZI ich nesprávne vyhodnotilo. Spisovali sme reklamácie a posielali obratom do NCZI,“ vysvetlil šéf spoločnosti Predpredaj.sk Marek Jusko. No cez víkend nedostali jedinú odpoveď.  

Hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá nám potvrdila, že reklamáciami sa budú zaoberať, ale len dnešný deň. Pripustila, že všetky zrejme vybaviť nestihnú. Dôvod je aj ten, že NCZI je štátny úrad, ktorý cez víkend nepracuje.

Šéf ticketingovej spoločnosti naopak verí, že reklamácie sa napriek obrovskému množstvu ľudí podarí vyriešiť.  „Každý z tých prípadov je špecifický. Komunikujeme so všetkými ľuďmi, ktorí reklamujú zamietnuté registrácie a sú riadne zaočkovaní. Reklamácie považujeme za oprávnené,“ potvrdil Marek Jusko. Situáciu pre krátkosť času sa rozhodli riešiť krízovým scenárom.

Všetkých, ktorí sú riadne zaočkovaní a NCZI im neumožnilo registráciu, požiadali o scany svojich covid dokladov a preukazov. „Cez oficiálnu aplikáciu, tak ako to robíme pri koncertoch, budeme v spolupráci s KBS (Konferencia biskupov Slovenska) riešiť každý jeden prípad. Chceme ľuďom naozaj pomôcť, aby sa dostali na stretnutie s pápežom. V nepretržitom režime fungujeme už niekoľko dní,“ dodal Jusko.

Takmer mesiac je spustená registrácia na verejné podujatia pápeža Františka, ktorý v nedeľu priletel na oficiálnu cestu Slovenska na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej. Najväčší záujem veriacich je o bohoslužbu pápeža Františka v Šaštíne, ktorú odslúži posledný deň návštevy na Slovensku. Záujem prejavilo takmer 50 tisíc veriacich.

Viac o téme: VstupNávšteva SlovenskoPápež FrantišekNCZIOčkovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu