Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zastavme korupciu reaguje: Ak policajný prezident urobil chybu, musí niesť zodpovednosť

Policajný prezident Peter Kovařík
Policajný prezident Peter Kovařík (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Ak súčasný policajný prezident Peter Kovařík urobil chybu, musí niesť zodpovednosť. Uviedla to riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková v reakcii na vznesené obvinenie. "V tomto prípade platí 'padni komu padni'. Sila demokracie sa ukáže vtedy, ak aj ľudia vo vysokých funkciách sú vyšetrovaní," zdôraznila.

archívne video

Hlas-SD kritizuje šéfa polície Petra Kovaříka a chystanú reformu nemocníc rezortu zdravotníctva (Zdroj: FB/Hlas-SD, Peter Pellegrini)

Nadácia je v hodnotení obvinenia opatrná. "Vnímame súčasné spory v silových zložkách, do ktorých presakuje politika. Aj preto už dlhodobo presadzujeme nezávislé vyšetrovacie orgány, napríklad inšpekciu," dodala Petková.

MIMORIADNE Krajská prokuratúra obvinila šéfa polície Petra Kovaříka

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť.

Viac o téme: PrezidentPolícia Peter KovaříkZastavme korupciu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu