Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Hegerovi vynadali ľudia do fašistov: Rázne slová premiéra! Toto odkazuje Slovákom

Eduard Heger počas príhovoru v Kališti Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger počas príhovoru v Kališti (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Tento týždeň nebol práve ten najlepší v politickom živote premiéra Eduarda Hegera. Najprv ho čakalo nemilé prekvapenie vo štvrtok pri návšteve Poltára, kde si na neho počkal hlúčik odporcov očkovania a z davu sa ozývalo na jeho adresu "fuj" či "hanba". Potom sa podobný nepríjemný incident odohral aj v sobotu počas premiérovho príhovoru vo vypálenej obci Kalištie, kde mu ľudia skákali do reči a vykrikovali po ňom, že je fašista. Dnes sa rozhodol k obom udalostiam vo svojom statuse na facebooku ešte vrátiť a tvrdí, že sa nenechá odradiť.

VIDEO Premiér to tvrdo schytal: Urážky vo vypálenej obci Kalište! Kričali po ňom, že je fašista

Len čo Eduard Heger vystúpil v Poltári z auta, dostalo sa mu "vrelého" privítania. "Fuj! Hanba! Hanba vám!" kričala skupinka. "Čo s tým Slovenskom robíte?" pridal sa ďalší. "Zlodejská banda," priložil iný muž. Oficiálny program bol prerušený aj skandovaním hesla: "Nedáme sa očkovať! Nedáme sa očkovať!"

Eduard Heger sa potom zúčastnil aj sobotného podujatia Stretnutie generácií v obci Kalište v Banskobystrickom okrese, ktorú počas druhej svetovej vojny vypálili nacisti. Počas príhovoru sa pri Hegerovej zmienke, ako sa tu kedysi občania vzopreli fašizmu, z publika ozvali výkriky: "Ty si fašista!""Fuj!" či "Hanba!".

Premiér Heger: Kalište ukazuje, že mier a život v pokoji nie sú samozrejmosťou (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Premiér na tieto urážky reagoval tým, že je to veľký výdobytok demokracie, pretože každý môže povedať svoj názor. „Povedzme si však, že do demokracie patrí práve to, aby to bolo slušné a aby to neobmedzovalo slobodu druhých ľudí. Takže pokiaľ je to v tomto duchu, je to správne, pretože to je to, čo sme chceli a za čo sme bojovali,“ vysvetlil na mieste.

Ľudia vo vypálenej obci po premiérovi vykrikovali, že je fašista: TAKTO reagoval Eduard Heger! (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Premiérov status na Facebooku

Obidve udalosti však zarezonovali v premiérovi asi natoľko, že sa k nim predsa len dnes znovu vrátil. Uviedol, že odnikiaľ neuteká a pokojne načúva.

"Nenechám sa zastrašiť a odradiť od vecných rozhovorov s občanmi. Diskusie som sa nikdy nebál a platí to aj pre poľutovaniahodné incidenty v Poltári či Kališti. Prejavy neúcty, strata rešpektu k obetiam, pietnym miestam a veľkým historickým udalostiam sú smutnou súčasťou našej reality. Rovnako ako nadávky, ktoré som si počas návštevy regiónov vypočul," napísal Heger.

Pietna spomienka pri príležitosti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

"Niekoľko ľudí sa tu snaží krikom ovládnuť verejný priestor a prehlušiť pravdu. Ale neprehlušia ju. Drvivá väčšina občanov na Slovensku chápe, že jedine trpezlivý dialóg a spolupráca vedú k úspechu. A ja som trpezlivý," tvrdí premiér.

 

Viac o téme: UrážkyPoltárKališteEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu