Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Premiér si to v Poltári poriadne zlízol: Fuj, hanba, nedáme sa očkovať! Heger musel reagovať

(Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

POLTÁR - Premiér Eduard Heger včera navštívil Poltár a stretol sa s primátorkou mesta Martinou Brisudovou a s ďalšími obyvateľmi. Pri príchode ho však čakalo aj nemilé prekvapenie. Hlúčik odporcov očkovania si na premiéra počkal. Z davu sa ozvalo fuj či hanba. Premiér sa diskusie nebojí a malý, ale zato hlučný dav sa snažil upokojiť.

Tomu sa hovorí búrlivé privítanie. Zatiaľ čo v rámci oficiálneho programu Hegerovej návštevy ho pri mestskom úrade vítali básničky, ľudová hudba, spev detí z miestnej materskej škôlky či potlesk, skupinka stojaca pred parkom mala iný názor. Videá zverejnil na sociálnej sieti miestny portál, ale aj Michal Nociar, bývalý aktívny futbalista a rozhodca, ktorý po štyroch mozgových príhodách musel s kariérou skončiť. Sám bol súčasťou davu. 


Ministerstvo zverejnilo, prečo Slováci odmietajú očkovanie: Päť najčastejších dôvodov!


Fuj, hanba!

Krik "uvítal" premiéra, hneď ako vystúpil z auta. Skupinka ho okamžite vypískala. "Fuj! Hanba! Hanba vám!" kričala skupinka. "Čo s tým Slovenskom robíte?" kríčí ďalší. "Zlodejská banda," hulákal ďalší muž. Dav sa potom presunul k živému plotu pred park, kde premiéra vítali deti, miestni a primátorka. "Takto ho tu vítajú, vagabunda," povedal jeden z protestujúcich, keď deti prednášali báseň.

"Nedáme sa očkovať! Nedáme sa očkovať!" prerušila skupinka svojím skandovaním oficiálny program. Slovo si potom vzal premiér Heger, ktorý deťom poďakoval za program. Neváhal a prihovoril sa všetkým, vrátane skandujúcej skupinky. "Ak dovolíte, prihovorím sa všetkým občanom tohto mesta. Pozrite, prišiel som preto, lebo sa nebojím pozrieť problémom do očí," povedal na úvod.

Heger privítal všetkých, aj protestujúcich

"Problémy chcem riešiť pre všetkých občanov Slovenskej republiky, aby sme sa tu mohli mať lepšie. Ja sa diskusií nebojím, preto chodím po regiónoch, aby som mohol počúvať názory všetkých ľudí," povedal Heger pokojným hlasom. Ocenil, že prišli všetci, vrátane tých, ktorí kroky vlády neoceňujú. "Verím, že budeme mať príležitosť, aby sme mohli každého občana presvedčiť, že to myslíme so Slovenskom úprimne," povedal. 

"Aby ľudia chodili s páskami, žlté pásky ste im navliekli na ruky jak Židom...," kričala jedna pani. "Toto je vojna," pridala sa druhá.

Prázdne sľuby, fašisti... Nerozdeľujte nás! Dav pokračoval v kriku

"Kde je referendum?" pýtal sa dav. "Tak nás nerozdeľujte! Čo je to?" reagoval dav na Hegerove slová, že cieľom vlády je, aby sa mali všetky lepšie. "Prádzne sľuby", "fašisti", "hanba", "zlodejská banda", "banda zapredancov"... Dav pokračoval v skandovaní ďalej. Situáciu komentovali aj miestni, ktorí boli pri oficiálnom privítaní. "Pätnásť ľudí robí revolúciu, pätnásť," povedala pani. Dav skandoval aj počas rozhovor premiéra s primátorkou. 

Premiér Heger začal svoju návštevu v rámci tohto regiónu v Základnej škole M. R. Štefánika v Lučenci. Jeho cesta pokračovala do Klenovca, kde diskutoval v priestoroch tamojšieho komunitného centra a odtiaľ sa presunul do Poltára, kde okrem iného absolvoval pracovný obed s primátorkou a návštevu závodu Sonne Crystal. Potom sa stretol s vedením spoločnosti Agro CS Veľké Dravce a jeho poslednou zastávkou bola historická radnica v Lučenci, kde sa zúčastnil besedy o aktuálnych problémoch v školstve.

Viac o téme: OčkovanieOdporcoviaPoltárKoronavírusEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu