Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Ekologická katastrofa na Hrone: Masívny úhyn a rybári v slzách, už si nezachytáme!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/MO SRZ Žiar nad Hronom)

BRATISLAVA – Katastrofa na Hrone. Tak by sa dal označiť hromadný úhyn rýb všetkých druhov, ku ktorému došlo na rieke Hron. Zúfalí rybári prosia o pomoc. Vo veci začala konať už aj polícia.

Pohľad, ktorý nenechá chladným nielen nejedného rybára, ale aj milovníka prírody, sa naskytol na brehoch Hronu. Uhynuté ryby boli doslova na každom kroku. Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Žiari nad Hronom hovorí o tragédii a obrátila sa na všetkých, ktorí prejavili ochotu pomôcť, aby prišli na Jalnú pod most, kde bol vytvorený improvizovaný štáb. Cieľom bolo vyzbierať čo najviac rýb. Zväz dopredu upozornil, že potrebné je priniesť si čižmy a vedrá.

Galéria: Hromadný úhyn rýb na Hrone

"O prípade boli informované všetky kompetentné inštitúcie, o príčinách nechceme špekulovať. Isté je, že od Hronskej Dúbravy smerom nadol je momentálne všetko “biele“ a zrejme si na Hrone už nezachytáme, lebo už nebude čo…," uviedli na svojej stránke.

FOTO Ekologická katastrofa na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/MO SRZ Žiar nad Hronom)

Prípadom sa zaoberá už aj polícia. "Na rieke Hron pri obci Trnavá Hora bol zisteny úhyn rýb. Na mieste vykonávajú opatrenia hasiči a príčinami úhynu sa už zaoberá polícia, ale aj inšpekcia životného prostredia," uviedli banskobystrickí policajti

FOTO Ekologická katastrofa na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

 

Viac o téme: RybyRybáriúhynHronTrnavá Hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu