Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Skupina poslancov hnutia OĽANO chce podporiť LGBTI komunitu aj uznesením parlamentu

Kristián Čekovský
Kristián Čekovský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Skupina poslancov koaličného hnutia OĽANO v najbližších dňoch predstaví návrh uznesenia parlamentu, ktoré vyjadrí podporu a uznanie všetkým menšinám a komunitám žijúcim na Slovensku vrátane ľudí hlásiacich sa k LGBTI.

"V najbližších dňoch doručíme do podateľne parlamentu návrh uznesenia Národnej rady (NR) SR, ktorým sa prihlásime k hodnotám tolerancie, slobody a rovnosti pred zákonom,“ vyhlásil parlamentný poslanec a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (OĽANO). Verí, že následne tieto hodnoty podporí aj plénum parlamentu. NR SR má o návrhu uznesenia na podporu menšín rokovať v septembri.

Skupina poslancov OĽANO tvrdí, že práva príslušníkov sexuálnych menšín na Slovensku nedosahujú štandard bežný vo viacerých krajinách Európskej únie a v niektorých oblastiach sú degradovaní. "Ľuďom z LGBTI komunity legislatíva kladie rôzne prekážky v ich partnerskom a rodinnom živote," vyhlásili s tým, že súčasná vláda sa v programovom vyhlásení zaviazala k zlepšeniu legislatívy v oblasti majetkových práv, týkajúcej sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

Viac o téme: PodporaUznesenieOĽANOLGBTIParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu