Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ficovi dvíha tlak dnešné pojednávanie s Kováčikom v Pezinku: VIDEO Je to paródia a mám na to tri dôvody!

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico sa počas dnešného poobedia vyjadril k aktuálne prebiehajúcemu súdnemu procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom, ktoré sa uskutočnilo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Kováčika súdia pre obvinenia zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Fico sa vyjadril k súdnemu procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Ide o inkvizičný súdny proces, tvrdí Fico 

Fico sa vyjadril prostredníctvom videa na sociálnej sieti, kde už v úvode hovorí, že sa pôvodne nechcel vyjadrovať k "inkvizičnému súdnemu procesu" Kováčika. "Keď vidím, čo sa dnes deje a aké informácie vychádzajú na povrch, musím povedať, že nejde o obyčajný spravodlivý proces, ale o obyčajnú paródiu," udrel si šéf Smeru.


ONLINE Pred súdom vypovedá Makó: Kováčikovi som dal 50-tisíc v obálke! Peniaze mu odovzdal v kaviarni


Dôvody, prečo je to paródia

Kováčik sa podľa neho stal obeťou politických represálií. Kováčika pritom vo funkcii neskôr nahradil Daniel Lipšic. "Sú tri dôvody, prečo toto označujem za paródiu. Prvý je, že predsedníčkou senátu je sudkyňa pani Záleská. Tá sudkyňa, ktorá je osobnou priateľkou novinárky z Denníka N Moniky Tódovej," kritizuje prepojenia Fico.

"Druhý dôvod je do oči bijúci dvojaký meter, ktorý môžu vidieť diváci na televíznych obrazovkách. Na jednej strane je nevinný Kováčik, ktorý bojuje za svoju nevinu, nechce sa k ničomu priznať, lebo sa nemá k čomu priznať a keď ide na súdne pojednávanie, je opásaný a spútaný ako keby bol nejaký násilný zločinec," komentuje dnešné dianie v Pezinku Fico.

Ficovi dvíha tlak dnešné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Na druhej strane je ctihodný občan Makó, ktorý udáva všetkých ľudí len preto, aby ostal na slobode," pokračuje Fico, ktorý povedal aj tretí dôvod, prečo toto považuje za paródiu. "Dnes som počul v médiách niekoľko vyjadrení, že Kováčik mal zariadiť prepustenie bosa Takáčovcov Kudličku na slobodu z väzby. Tak to vôbec nebolo. Z väzby bol prepustený Kudlička dvoma sudcami, najskôr rozhodoval známy to pán sudca Kliment. Neskôr prepustil Kudličku aj pán Hrubala a proti tomuto rozhodnutiu špeciálna prokuratúra, nie Kováčik, nepodala sťažosť," konštatuje Fico.

Prečo je Kováčik na súde

Kováčik čelí obvineniam zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Dušan Kováčik obžalobu voči svojej osobe označil za predčasnú. Podľa neho polícia a prokuratúra nevykonali v prípravnom konaní dôkazy tak, aby sa vec dokázala bez dôvodných pochybností. Poukázal na mediálne aj politické útoky na svoju osobu ešte pred vznesením obvinenia. 

Viac o téme: VyjadrenieSúdny procesRobert FicoDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu