Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Školský rok sa síce skončil, no odborníci práve teraz dvíhajú varovný prst: Dajte sa zaočkovať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Školský rok sa síce už definitívne skončil, no povinnosti a pozornosť na opatrenia sú v rámci stále prebiehajúcej pandémie koronavírusu na mieste. Preto sa aj konzílium odborníkov rozhodlo vydať odporúčanie a apelovať na tú časť spoločnosti, ktorú čakajú týždne letného voľna. Ide o žiakov a učiteľov.

Skupina ľudí, ktorá sa už niekoľko mesiacov odborne venuje pandémii a jej dôsledkom preto vydala odporúčanie pre školopovinných ľudí, teda okrem žiakov aj učiteľov. "Konzílium odborníkov si uvedomuje, že ukončený školský rok bol pre študentov aj pedagógov mimoriadne ťažký pre vážny a dlhotrvajúci priebeh druhej vlny pandémie spôsobenej vysoko nákazlivým alfa (britským) variantom vírusu SARS-CoV2. V snahe predísť rovnakej situácii v septembri 2021, kedy očakávame nástup tretej vlny spôsobenej delta (indickým) variantom vyzývame študentov a pedagógov: Dajte sa zaočkovať!" píše rázne vety konzílium vo svojom odporúčaní.

KORONAVÍRUS Školský rok sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Čo všetko vám očkovanie umožní

"Očkovanie vám uľahčí: absolvovať výučbu prezenčne, absolvovať praktickú výučbu, zúčastňovať sa na záujmových  a voľnočasových aktivitách, krúžkoch, športových sústredeniach, súťažiach, školeniach, bezpečne sa stretávať a zúčastňovať sa na hromadných spoločenských, kultúrnych a športových podujatiach,"  uvádza príklady výhod očkovania konzílium.

Tí zároveň ponúkajú rektorom univerzít a vysokých škôl a riaditeľom stredných škôl na Slovensku pridať sa k tejto výzve.

Archívne video

Krízový štáb schválil opatrenia, týkali sa najmä režimu na hraniciach: Identifikovali ďalšie dva prípady delta variantu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: ŠtudentiŽiaciOdporúčaniePedagógoviaKonzílium odborníkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu