Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zamestnankyňa košického daňového úradu údajne zneužila viac ako 130-tisíc eur: Skončila vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – V súčasnosti už bývalú zamestnankyňu daňového úradu v Košiciach obvinili zo spáchania zločinu zneužitia právomocí verejného činiteľa a zločinu podvodu. Spolu s ďalšou osobou ju na príkaz sudcu umiestnili do vyšetrovacej väzby. Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská, konaním tejto dvojice mala štátu vzniknúť škoda viac ako 130.000 eur.

Zamestnankyňa Daňového úradu Košice sa od roku 2014 mala spolu s ďalšími osobami podieľať na podávaní a spracovaní daňových priznaní k dani z príjmu fyzických osôb zo závislej činnosti. "V nich boli ako daňovníci uvedené reálne neexistujúce fyzické osoby a všetky údaje uvedené v daňovom priznaní boli tiež fiktívne. Tlačivá pritom tieto osoby vypĺňali tak, aby bol vykázaný daňový preplatok. Ten potom končil na bankových účtoch spriaznených osôb," spresnila Rybanská.

Podvod odhalila Sekcia inšpekcie a vnútornej kontroly finančnej správy. Na jej podnet bol so zamestnankyňou ešte v roku 2018 okamžite ukončený štátnozamestnanecký pomer. V prípade dokázania viny hrozí bývalej zamestnankyni finančnej správy trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Viac o téme: PodvodDaňový úradVäzbaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu