Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Korčok v tom má jasno: Digitálna a zelená transformácia patria medzi naše priority v OECD

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok rokoval vo štvrtok v Paríži s novým generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathiasom Cormannom. Pri tejto príležitosti zdôraznil, že digitálna a zelená transformácia a jej vplyv na obnovu po pandémii patria medzi naše priority v tejto organizácii.

Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Šéf slovenskej diplomacie uviedol, že Slovensko je pripravené spolupracovať na hlavných témach, ktoré nastupujúci generálny tajomník OECD predstavil ako priority svojho funkčného obdobia. To sa začalo 1. júna počas ministerského zasadnutia Rady OECD pod predsedníctvom USA.

"Som presvedčený, že aj pod novým vedením bude spolupráca s touto organizáciou taká produktívna ako doposiaľ. Postpandemická obnova, digitálna a zelená transformácia a jej vplyv na spoločnosť a konkurencieschopnosť nášho hospodárstva, dosiahnutie dohody na digitálnom a globálnom zdaňovaní a celkové zvyšovanie kvality života občanov sú oblasti, v ktorých sa Slovensko bude aj naďalej na pôde OECD angažovať,“ vyhlásil Korčok po stretnutí s Cormannom.  

Ocenil okrem toho prínos OECD v oblasti určovania medzinárodných štandardov i význam expertízy tejto prestížnej organizácie pre plánovanie obnovy po kríze. Partnerovi tlmočil aj pozvanie na návštevu Slovenska pri príležitosti prezentácie Ekonomického prehľadu SR a tematicky zameraného podujatia Tatrasummit.

OECD si tento rok pripomenie 60. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti sa počas jesenného ministerského zasadnutia Rady OECD (7. – 8. októbra) očakáva prijatie nového vyhlásenia o vízii tejto organizácie a stratégie globálnych vzťahov. Aktívna účasť SR na napĺňaní hlavnej filozofie organizácie ostáva jednou z priorít slovenskej zahraničnej politiky, uviedol komunikačný odbor MZVEZ SR.

Viac o téme: TransformáciaParížOECDIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu