Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Popradčanovi (20) hrozí dlhá basa! V potravinách vytiahol falošnú 500-eurovku s čínskymi znakmi

Odborný posudok vyhodnotil bankovku ako falzifikát Zobraziť galériu (2)
Odborný posudok vyhodnotil bankovku ako falzifikát (Zdroj: FB/Polícia SR)

POPRAD – Dvadsiatnik z Popradu chcel za svoj nákup zaplatiť falošnou päťstoeurovkou. Tento pokus mu nevyšiel - samoobzlužná pokladňa falzifikát neakceptovala. Mladíkovi teraz hrozí až desaťročný trest vo väznici.

Popradčan (20), ktorý už čelí obvineniu, podľa polície od neznámej osoby prijal bankovku nominálnej hodnoty 500 eur, s ktorou sa pokúsil zaplatiť v jednom z obchodným domov. „Pri pokladni ho predavačka upozornila, že bankovka sa opakovane vysúva zo samoobzlužnej pokladne a preto ňou nie je možné platiť,“ uviedli muži zákona.

Odborný posudok vyhodnotil bankovku ako falzifikát
Zobraziť galériu (2)
Odborný posudok vyhodnotil bankovku ako falzifikát  (Zdroj: FB/Polícia SR)

„Predavačka bankovku vizuálne prezrela a nadobudla podozrenie, že bankovka môže byť falošná, obsahovala čínske znaky a aj farba nezodpovedala reálnej bankovke tejto nominálnej hodnoty,“ doplnili policajti.

Bankovka putovala do Národnej banky Slovenska za účelom posúdenia jej pravosti. „Odborný posudok vyhodnotil túto bankovku ako falzifikát,“ informovali policajti.

Mladíkovi obvinenému zo zločinu uvádzanie falošných, pozmenených a neoprávnene vyrobených peňazí a cenných papierov hrozí v prípade preukázania viny 7- až 10-ročný pobyt za mrežami.

Viac o téme: BankovkaFalzifikátPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu