Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Proces s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom naplánovaný na štvrtok zrušili

Ľuboš Tiefenbach
Ľuboš Tiefenbach (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Okresný súd (OS) Bratislava V zrušil termín nového procesu s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom, vytýčený na štvrtok (3. 6.). TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Termín hlavného pojednávania vytýčený na dňa 3. júna bol zrušený z dôvodu doručenia ospravedlnenia a žiadosti o zmenu termínu zo strany obžalovaného L. T. zo zdravotných dôvodov. Nový termín hlavného pojednávania je vytýčený na 24. júna," dodal hovorca.

OS Bratislava V pôvodne na začiatku decembra 2019 expolicajta odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu piatich rokov. V januári tohto roka však KS rozhodol, že napadnutý rozsudok v celom rozsahu zrušil a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol. Senát odvolacieho súdu rozhodol z procesného dôvodu.

Ľuboša T. odsúdila sudkyňa OS Bratislava V v decembri 2019. Okrem vyššie spomínaného trestu mu uložila probačný dohľad nad jeho správaním sa počas plynutia skúšobnej doby. Odvolanie podal prokurátor aj Ľuboš T. Obžalovaný je zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody. Viac razy podal trestné oznámenie na samosudkyňu pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a podal aj námietku zaujatosti.

Ľuboš T. stojí pred súdmi pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou - zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Ľuboš T. svoju vinu popiera.

Viac o téme: ExpolicajtProcesSúdyĽuboš Tiefenbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu