Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najvyšší súd SR sa bude zaoberať dovolaním expolicajta Jána Antošku

Ján Antoška
Ján Antoška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR sa bude v stredu (2. 6.) zaoberať dovolaním bývalého policajta Jána Antošku, ktorý je právoplatne odsúdený za vraždu v štádiu pokusu a iné trestné činy na 22-ročný trest odňatia slobody. Dovolanie bolo NS SR predložené 30. októbra 2020. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Krajský súd (KS) v Žiline 2. marca 2017 zamietol odvolanie tohto liptovského expolicajta a potvrdil rozsudok Okresného súdu (OS) v Žiline, ktorý mu za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu a zločin nedovoleného ozbrojovania vymeral súhrnný 22-ročný trest odňatia slobody. KS v Žiline zamietol odvolanie obžalovaného, keďže považoval rozhodnutie OS Žilina vo všetkých výrokoch za správne a zákonné.

Expolicajt Antoška, obvinený zo série lúpeží, sa podľa prokuratúry 5. augusta 2014 zabarikádoval v rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši. Po 11-hodinovom obliehaní viac ako polstovkou policajných špecialistov, pri ktorom Antoška použil strelnú zbraň, ho zadržali 6. augusta krátko pred 5. hodinou.

V rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši podľa obžaloby vystrelil minimálne štyrikrát na zasahujúcich policajtov, pričom prvého zasiahol a spôsobil mu poranenie, čím došlo k priamemu ohrozeniu života zasahujúceho policajta.

Viac o téme: VraždaBývalý policajtSúd Jan Antoška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu