Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Budúci týždeň bude pokračovať proces v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Po viac ako polroku bude pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II budúci týždeň pokračovať proces s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a spol. v prípade prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

Pojednávanie je vytýčené na štvrtok (10. 6.), informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Proces je naplánovaný tak, ako aj v minulosti, v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave.

Vo februári aj v apríli boli pojednávania zrušené z dôvodu protiepidemických opatrení v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. Vo veci sa naposledy konalo koncom novembra 2020, keď vypovedala bývalá riaditeľka kancelárie expredsedu vlády SR Vladimíra Mečiara Anna Nagyová a ďalší svedkovia.

V kauze prípravy vraždy figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený Mikuláš Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol Rusko u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Pavol Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera odsúdil 12. januára 2021 Najvyšší súd (NS) SR na 19-ročné tresty odňatia slobody v kauze televíznych zmeniek. Trest si Pavol Rusko odpykáva v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Viac o téme: VraždaPrípravaProcesTermínSúdySylvia Klaus-Volzová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu