Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Poslanec Ňarjaš (OĽaNO) si zavaril vtipom o sexe: Jeho obrana vás dostane!

Erik Ňarjaš
Erik Ňarjaš (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Len pred pár dňami sa stal mladý poslanec OĽaNO a extanečník Erik Ňarjaš terčom poriadne ostrej kritiky. Na paškál si ho vzal predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš. Obvinil ho zo sexizmu, ale aj z toho, že si robí žarty zo znásilnenia.

"Aj to aké vtipy rozprávame, svedčí o úrovni človeka. Je humor inteligentný a triafajúci do čierneho. A potom primitívny a vulgárny," napísal kriticky Hipš s tým, že robiť si žarty z násilia na ženách je nemiestne. 

"Ešte horšie ale je, že tento primitívny vtip ponižujúci ženy šíri poslanec Národnej rady. Pán poslanec Ňarjaš, ponižovať ženy je úbohé. Vy by ste mali ženám a matkám pomáhať, nie ich ponižovať. Po vašom primitívnom vtipe nás všetkých akýkoľvek smiech prešiel," dodal na záver. 

Čo na to Ňarjaš?

Nasypal si popol na hlavu? Reakciu Erika Ňarjaša si môžete pozrieť vo videu. 

Erik Ňarjaš (OĽaNO) o sexistickom vtipe: Nasypal si popol na hlavu? (Zdroj: Maarty)

"Dramatizovanie Vám preferencie nedvihne," reaguje politológ

Na problém má jasný pohľad politológ Radoslav Štefančík. "Nuž, sú ľudia, ktorí sa nad touto kategóriou infantilných vtipov schuti zasmejú a do tejto kategórie patrí aj poslanec Ňajraš, o ktorom ja napríklad počujem prvýkrát," reagoval politológ pre Topky.sk a vzápätí pokračoval tvrdo ďalej. 

"Ale nepočul by som o ňom ani dnes, keby Juraj Hipš nezdramatizoval osobitný vkus Matovičovho poslanca a neurobil mu reklamu. Potom nech sa ale šéf Spolu nečuduje, že ak sa bude prezentovať takýmito aktivitami, budú preferencie jeho strany hlboko pod hranicou zvoliteľnosti," uzavrel Štefančík s tým, že ak tento vtip Hipš interpretuje ako znásilnenie, potom každý vtip o židoch je antisemitizmus, každý vtip o Číňanoch rasizmus a každý vtip o zajkovi, medveďovi a vlkovi týranie zvierat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu