Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

AKTUÁLNE Polícia ohlásila nového náhradníka na post šéfa NAKA: Táto ŽENA nahradí dočasne Zuriana!

Nový, dočasný náhradník na post šéfa NAKA je už známy. Zobraziť galériu (3)
Nový, dočasný náhradník na post šéfa NAKA je už známy. (Zdroj: Topky/Maarty, FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Deň D je tu. Po tom, ako sa bývalý šéf NAKA Branislav Zurian dobrovoľne vzdal funkcie a neskôr bola dokonca v jeho byte razia, polícia predstavila zaňho novú náhradu. Nejde dokonca o muža, ako sme sa pôvodne domnievali, ale o ženskú posilu, ktorou je policajná podplukovníčka Eva Kurrayová!

Polícia o novom, ale síce len dočasnom vedení NAKA informovala na sociálnej sieti. "Prezident PZ, plk. JUDr. Peter Kovařík dnes (pondelok 24.5.2021) poveril riadením NAKA pplk. JUDr. Evu Kurrayovú. Bude poverená riadením do času, kým bude vybrané nové vedenie riadnym výberovým konaním. Pplk. JUDr. Eva Kurrayová je v policajnom zbore od roku 1999," uvádza polícia.

V roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr na Úrade boja proti korupcii a na NAKA stred od jej vzniku v roku 2012.

Kovařík stretol Kurrayovú už v roku 2008

K novej šéfke NAKA mal čo povedať aj policajný prezident Kovařík. "Evu Kurrayovú som prvýkrát stretol v roku 2008 v Europole počas konferencie k boju proti daňovým podvodom. Vnímam ju ako odborníčku so skúsenosťami s vyšetrovaním (pozn. špecializuje sa najmä na vyšetrovanie ekonomickej trestnej činnosti), ale aj riadiacimi predpokladmi. Momentálne pôsobí na funkcii vedúcej oddelenia vyšetrovania odboru stred NAKA. Očakávam od nej, že svojim profesionálnym postojom, skúsenosťami a angažovanosťou  bude pokračovať v napredovaní NAKA. Bez zaváhania som poveril riadením NAKA práve Evu Kurrayovú, pretože chce posúvať veci dopredu, je zapálená pre prácu a verím, že svojim čestným a spravodlivým postojom vnesie do NAKA pokojnú atmosféru," prezradil Kovařík.

AKTUÁLNE Polícia ohlásila nového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

 

Zurian mal u seba raziu, no nebol doma

V piatok ráno mala u Zuriana doma v Poprade zasahovať polícia. Ten je však v súčasnosti v zahraničí. Bývalý šéf NAKA mal byť podľa medializovaných informácií obvinený zo zneužitia právomocí verejného činiteľa a z ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Obviniť ho mala inšpekcia ministerstva vnútra. Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 15. máju. Z funkcie odišiel na vlastnú žiadosť. Zároveň odišiel aj z polície.

AKTUÁLNE Polícia ohlásila nového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Polícia SR)

Viac o téme: ŠéfkaNáhradaNAKABranislav ZurianEva Kurrayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu