Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Tento týždeň sa začnú vydávať prechodné očkovacie certifikáty, avizuje minister

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí budú tento týždeň zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19, by už mali dostávať takzvaný prechodný certifikát. Tí, ktorí sa zaočkovali skôr, majú dostať možnosť vybaviť si ho dodatočne. Avizoval to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) s tým, že od 26. júna by mali všetci dostávať štandardné európske certifikáty.

"Môžem všetkých ubezpečiť, že občania, ktorí budú zaočkovaní už tento týždeň dostanú dokument, ktorý bude, samozrejme, platný pri prechode hraníc krajinami, ktoré s nami susedia," uviedol minister zdravotníctva s tým, že pre občanov, ktorí boli zaočkovaní skôr stále existuje možnosť vypýtať si takéto potvrdenie od všeobecného lekára.

"Vo veľmi skorej dobe takéto potvrdenie bude možné získať aj z našich databáz, prípadne cestou všeobecnej poisťovne," priblížil Lengvarský. Dodal, že o všetkých krokoch bude rezort zdravotníctva ešte informovať. Opozičný Smer-SD v utorok avizoval odvolávanie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), ak sa do pondelka 24. mája nevyrieši problém s certifikátmi o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Viac o téme: VakcínaKoronavírusVladimír LengvarskýOčkovací certifikát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu