Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Bodka, čiarka, úvodzovky: Poslanec OĽaNO zabáva internet, ale pravda je inde. Vieme, čo je za tým!

Katarína Hatráková a poslanci OĽaNO Zobraziť galériu (2)
Katarína Hatráková a poslanci OĽaNO (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Od minulého týždňa sa mu smeje celý internet! Poslanec OĽaNO Vladimír Zajačik sa postavil pred Národnú radu s tým, že čítal pozmeňovací návrh zákona. Čo ľudí tak pobavilo? Zajačik totiž v rámci zákona čítal aj interpunkčné znamienka.

Poslanec Vladimír Zajačik z klubu OĽaNO musel zhltnúť poriadne horkú pilulku. Vďaka jeho minulotýždňovému vystúpeniu v parlamente sa mu poriadne vysmial internet. Dôvod? Poslanec čítal pozmeňovací návrh zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami. Nakoľko chcel byť absolútne presný, nevynechal ani interpunkciu. 

Celý výstup poslanca Zajačika si môžete pozrieť vo videu.

Poslanec Zajačik (OĽaNO) pobavil internet interpunkciou. Pravda je pritom úplne inde! (Zdroj: NR SR)

Bodka, čiarka, úvodzovky

Vladimír Zajačik je 72-ročný dôchodca, ktorý sa do parlamentu dostal ako náhradník za ministra obrany Jaroslava Naďa. Na minulotýždňovej schôdzi mu prischla neľahká úloha, ktorej sa  "obávajú všetci poslanci", povedal pre Topky. 

Zajačik v podklade prečítal každá interpunkčné znamienko. "Úvodzovka f čiarka za predpokladu čiarka," čítal poslanec v pléne s tým, že nevynechal ani zátvorky, za čo si vyslúžil poriadnu dávku výsmechu. 

VIDEO Bodka, čiarka, úvodzovky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Postup podľa predpisov

Poslanec Zajačik nám potvrdil, že výsmech ho ani náhodou nepotešil a to najmä preto, že postupoval podľa predpisov. "V prípade pozmeňovacieho návrhu čítate plné znenie," vysvetlil s tým, že tak poslanec zaručuje správnosť záznamu, ale aj následneho prepisu. 

V prípade legislatívy totiž rozhoduje každá bodka, čiarka, ale aj dvojbodka a úvodzovky. "Čítať pozmeňovací návrh v presnom znení je skutočne veľmi zložité, náročné a vyžaduje si to absolútne sústredenie," vysvetlil poslanec, ktorý v pléne Národnej rady zvládol viac ako 20 minútový "stand-up". Do budúcnosti dúfa, že si predčítavanie "pozmeňovákov" nebudú zľahčovať ani jeho kolegovia. 

Viac o téme: Národná radaOĽaNOParlamentVladimír Zajačik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu