Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Váhate? Tu je 5 DÔVODOV, prečo neodkladať očkovanie proti covidu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj, TASR/AP)

BRATISLAVA – Očkovanie proti covidu-19 je cesta von z pandémie, ktorá Slovensko sužuje už vyše roka. Ministerstvo zdravotníctva pravidelne apeluje na ľudí, aby svoju vakcináciu neodkladali. V tomto súvise prišlo aj s piatimi praktickými dôvodmi, prečo sa zaregistrovať na očkovanie už dnes.

Starší a chorľavejší ľudia sa očkovania proti covidu-19 nemusia báť, naopak, potrebujú ho najviac (Zdroj: MZ SR)

Rezort súčasne pripomenul, že okrem praktických dôvodov existujú aj nepraktické dôvody. „Očkovaním pomáhate nielen sebe, ale aj vášmu okoliu a celej spoločnosti, približujete nás ku kolektívnej imunite a prispievate k tomu, aby sme spoločne ľahšie zvládli ďalšiu vlnu pandémie,“ uviedlo ministerstvo na sociálnej sieti.

Praktické dôvody, prečo neodkladať očkovanie proti covidu

Letná dovolenka

Počítajte s tým, že plnú imunitu nadobudnete až dva týždne po podaní druhej dávky vakcíny – čím skôr budete mať očkovanie za sebou, tým jednoduchšie sa vám bude plánovať bezpečná letná dovolenka.

Čítajte aj: Skvelé správy od Čekana! Život sa vracia do normálu: Vedec verí, že čoskoro sa otvoria hranice

Na terasách bez rizika

S uvoľňovaním opatrení rastie množstvo príležitostí pre stretnutia, ale aj pre šírenie covidu. Po očkovaní si môžete otvorené terasy a stretnutia s priateľmi vychutnať naplno a bez obáv.

Bezpečné stretnutia s rodinou

Aj pri klesajúcich počtoch nových prípadov stále platí, že návštevou môžete ohroziť starších rodinných príbuzných. Po zaočkovaní seba aj ich sa týmto už trápiť nemusíte.

Nemusíte sa testovať ani izolovať

Zaočkovaní ľudia sa nemusia chodiť testovať a nemusia sa izolovať po úzkom kontakte s infikovanými. Ak vás už unavuje covid ako téma, po očkovaní si od nej budete môcť dopriať konečne pokoj.

Rýchlejší návrat do normálu

Čím viac nás bude zaočkovaných, tým je väčší predpoklad pre rýchlejšie uvoľňovanie opatrení, a tým skôr sa dočkáme koncertov, festivalov a života bez obmedzení s kolektívnou imunitou.  

Váhate? Tu je 5
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/MZ SR)

Viac o téme: ZdravieOčkovanieVakcínaPrevenciaVýhodyKoronavírusCovid19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu