Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhoduje o väzbe zadržaných počas akcie Venal 6

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhoduje vo štvrtok o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať obvinených v rámci protidrogovej akcie Venal 6. Neverejné výsluchy sa začali po 13.00 h a sú naplánované s piatimi obvinenými. O návrhu stíhať väzobne ďalšie osoby zadržané počas utorkovej (4.5.) akcie by mal sudca rozhodovať aj v piatok (7.5.).

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v utorok v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou dovedna 16 osôb. V rámci akcie Venal 6 zasahovala od skorých ranných hodín v Seredi a ďalších častiach Slovenska.

"Vyšetrovateľ obvinil 16 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," priblížila v utorok hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Aktuálne na ŠTS, pracovisko Banská Bystrica prebieha hlavné pojednávanie s organizovanou skupinou zo Serede Slavomíra W. Jej členovia boli zadržaní v roku 2018 v rámci prvej akcie Venal 1. Ostatné akcie Venal sú v prípravnom konaní.

Len v rámci akcií Venal 1 až 4, zameraných na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy, polícia obvinila 56 osôb. Venal je pokladaný za jednu z najrozsiahlejších akcií v histórii SR zameraných na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami.

Viac o téme: VäzbaPezinokŠpecializovaný trestný súdVenal 6
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu