Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Naďov rezort upozorňuje na HOAX: Vojenská technika ozbrojených síl nesmerovala na Ukrajinu!

Rezort obrany upozorňuje na hoax
Rezort obrany upozorňuje na hoax (Zdroj: FB/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Na sociálnych sieťach koluje ďalšia dezinformácia. Hoax sa týka presunov vojenskej techniky smerom na východ, poprípade priamo na Ukrajinu, a je podporený fotkami techniky ozbrojených síl zo železničnej stanice v Nitre.

V skutočnosti však išlo o vnútroštátny presun techniky slovenských ozbrojených síl, konkrétne protilietadlovej raketovej brigády z Nitry do Centra výcviku Lešť, kde bude v nasledujúcich týždňoch prebiehať riadne plánovaný sústredený výcvik. O presune rezort obrany vopred informoval na webovej stránke MO SR, ako aj na sociálnych sieťach.

Čítajte aj: MEGAHOAX šíriaci sa Európou zdieľali aj Slováci: Odborníci upokojujú, ruka nesfialovela kvôli očkovaniu

VIDEO Šéf diplomacie Ivan Korčok vyjadril Česku podporu, potvrdzuje to aj naše zistenia

Šéf diplomacie Ivan Korčok vyjadril Česku podporu, potvrdzuje to aj naše zistenia (Zdroj: Topky, MZV SR)

„Voči účelovo ohýbaným informáciám smerujúcim k zavádzaniu a nepriamemu znižovaniu dôvery obyvateľov k Ozbrojeným silám SR sa dôrazne ohradzujem. Každý profesionálny vojak a vojačka OS SR robí maximum pre zabezpečenie bezpečnosti Slovenska a na jej obranu musia byť patrične pripravení. Je preto nutné, aj za súčasnej situácie a, samozrejme, za dodržania všetkých protipandemických opatrení, napredovať a rozvíjať naše spôsobilosti, čo si vyžaduje neraz aj presun techniky v rámci výcvikových lokalít,“ uviedol náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko.

Naďov rezort upozorňuje na
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky)

„Aj na tomto prípade je vidieť, ako sa z bežnej výcvikovej aktivity stane v priebehu pár hodín defiznformačná senzácia, ktorá môže vystrašiť našich občanov. Prosíme preto všetkých o opatrnosť a zodpovednosť - čomu na internete uveríte a z akých zdrojov čerpáte informácie,“ dodal rezort na sociálnej sieti.

Viac o téme: TechnikaVojenskáPresunHoax
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu