Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žilinka sa chystá na veľkú ZMENU: Zákon o preukazovaní pôvodu majetku je nefunkčný!

Generálny prokurátor Maroš Žilinka
Generálny prokurátor Maroš Žilinka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zákon o preukazovaní pôvodu majetku je nefunkčný a prakticky neaplikovateľný. Potvrdzovať to majú skúsenosti orgánov prokuratúry z aplikačnej praxe. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Doplnil, že generálny prokurátor Maroš Žilinka v tejto súvislosti listom požiadal ministerku spravodlivosti SR Máriu Kolíkovú (Za ľudí) o vytvorenie expertnej pracovnej skupiny.

Daniel Lipšic a Maroš Žilinka odpovedajú na otázky po zložení sľubu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Cieľom pracovnej skupiny by mala byť príprava legislatívnej zmeny, umožňujúcej efektívne a účinné odčerpávanie majetku nadobudnutého z nelegálnych príjmov. "GP SR považuje odoberanie výnosov a majetku nadobudnutého z nelegálnych zdrojov za jednu z najvyšších priorít. Preto je pripravená aktívne participovať na príprave takého zákona o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý bude efektívny a splní sledovaný účel," zdôraznil Žilinka.

SYSTÉM PREUKAZOVANIA PÔVODU MAJETKU SA MUSÍ SFUNKČNIŤ Skúsenosti orgánov prokuratúry z aplikačnej praxe potvrdzujú, že...

Uverejnil používateľ Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR Streda 14. apríla 2021

Doplnil, že GP SR je pripravená poskytnúť expertné kapacity, poznatky a skúsenosti z aplikačnej praxe, nevyhnutné na prípravu legislatívnych zmien potrebných na sfunkčnenie systému odčerpávania majetku nadobudnutého z nelegálnych príjmov.

Viac o téme: ZákonGenerálna prokuratúraMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu