Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vulgarizmy a nadávky! Šokujúce VIDEO z Bratislavy: Jakub privolal políciu, z ich správania ostal v úžase

Policajt mal Ivorovi nadávať a bol vulgárny. Zobraziť galériu (2)
Policajt mal Ivorovi nadávať a bol vulgárny. (Zdroj: FB/Ivor Švihran)

BRATISLAVA - To snáď nemyslia vážne! Zdá sa, že polícia, ktorá sama vyzýva na dodržiavanie protipandemických opatrení, ich sama nedodržiava. Aspoň tak to vyzerá na videu, ktoré zverejnili Bratislavčania Jakub a Ivor.

Zvláštne správanie sa bratislavských policajtov (Zdroj: FB/Ivor Švihran)

Na Veľkonočný pondelok sa kamaráti Jakub a Ivor vybrali bicyklovať sa na hrádzu. Ivor prišiel skôr, tak čakal na kamaráta Jakuba pred známym cyklobufetom na Pálenisku. Ako sám uvádza, na sebe mal aj rúško, pretože ho pre alergiu nosí aj pri bicyklovaní.

Pomáhať a... nakupovať? Policajti si odskočili od povinností, kúpa rastliniek ich vyjde draho

"Keď Jakub prišiel, poprosil ma, aby sme ešte chvíľu počkali, lebo si chce kúpiť niečo pod zub v bufete. Po chvíli sa pomerne nahnevaný vrátil s tým, že pán za ním v bufete bol bez rúška/respirátora, a keď ho na to upozornil, bol ešte agresívny, vyhrážal sa mu a naschvál sa na neho "lepil". Hoci som ho odhováral, nakoniec privolal políciu, aby pánovi dohovorila," opísal Ivor začiatok hororu, ktorý potom nasledoval. Už predtým mal podľa vlastných slov zlé skúsenosti so slovenskou políciou.

Polícia podľa neho prišla asi po 25 minútach a zaparkovala rovno na cyklistickom chodníku. Vystúpili dvaja policajti, ktorých Ivor aj menoval. Jeden z nich mal rúško pod nosom. Ivor tvrdí, že policajti sa k Jakubovi, ktorý bol v tomto prípade oznamovateľ porušenia opatrení, od začiatku správali mimoriadne zvláštne. 

ODLOŽTE TEN MOBIL, LEBO HO BUDEM POVAŽOVAŤ ZA ZBRAŇ alebo poďme sa ne/vážne porozprávať o slovenskej polícii. V...

Uverejnil používateľ Ivor Švihran Utorok 6. apríla 2021

"Hoci som dosiaľ nezaujato sedel na trávniku asi päť metrov od incidentu, bagatelizácia protipandemických opatrení a nezmyselná snaha nájsť priestupok, za ktorý by mohli pokutovať samotného nahlasovateľa podnetu, ma začala postupne doslova zdvíhať z trávy. Od hliadky zazneli napríklad vety ako "mám pocit, že z tých rúšok už ľuďom šibe (j*be?)", "vy prečo nedodržiavate rozostupy, chcete pokutu?", "keď budete piť pivo bez rúška, mám vám dať pokutu?"," priblížil Ivor zvláštne správanie sa dvoch policajtov. 

Mobil ako zbraň?

Atmosféra po čase začala hustnúť a okolo policajtov a Jakuba sa vytvoril hlúčik pozorovateľov. Vtedy sa zapojil aj Ivor. "Spýtal som sa hliadky, z akého titulu takto komunikuje s občanom a prečo nerieši občana, ktorý očividne porušil opatrenia, ale hľadá spôsob, akým pokutovať nahlasovateľa. Dvojica policajtov okamžite presmerovala svoju pozornosť na mňa a začal sa asi 15-minútový absurdný verbálny pingpong," hovorí Ivor. Polícia od neho chcela, aby sa preukázal občianskym preukazom a negatívnym testom. Keďže bol v prírode v Bratislavskom kraji, test nepotreboval a občiansky im predložiť odmietol. 

ODLOŽTE TEN MOBIL, LEBO HO BUDEM POVAŽOVAŤ ZA ZBRAŇ Toto sa nám prihodilo v pondelok. Po tom, ako som privolal políciu...

Uverejnil používateľ Jakub Lipták Streda 7. apríla 2021

"Povedal som, že ho nepredložím, lebo naozaj nevidím dôvod prečo a okrem toho ma môžu legitimovať aj iným spôsobom (za pár minút druhého policajta napadlo, že mu stačí len, ak nadiktujem rodné číslo). Keďže ma policajti postupne začali urážať aj vulgárnymi výrazmi (šašek, blbeček, k*kot, k*kotko) a začali sa hecovať so skupinou potetovaných hlavohrudí (ďalej len občania hlavokrkého typu) postávajúcich obďaleč pri hrádzi (tipnite si, či mali rúška a dodržiavali rozostupy), začal som si incident nahrávať na mobil. Zaznela asi najväčšia absurdita, keď policajt upozornil, že ho mám odložiť, lebo ho bude považovať za zbraň (!!). Žiaľ, ani po tom, čo som zapol nahrávanie ma nezastrelil," opísal šokujúce správanie sa policajtov Ivor. 

Nakoniec policajti odišli a dohovor človeku, kvôli ktorému ich tam pôvodne zavolali, že porušuje opatrenia, trval podľa Ivora asi 10 sekúnd s veľmi priateľskými gestami. 

"Vo vami uvedenej veci bola zo strany vedenia Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave nariadená kontrola postupu policajtov. Až po záveroch tejto kontroly bude možné k veci zaujať relevantné stanovisko," ozrejmila Veronika Martiniaková, hovorkyňa bratislavskej krajskej polície.

Viac o téme: AroganciaPandémiaPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu