Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VLÁDNA KRÍZA Remišová kvituje gesto Matoviča: Je to štátnické rozhodnutie

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Šéfka strany Za ľudí a vicepremiérka označila krok premiéra Igora Matoviča k výmene s ministrom financií Eduardom Hegerom za štátnické gesto. Hovorí o novom začiatku pre koalíciu. Poukázala na potrebu riešiť dôsledky koronakrízy. Dohoda v koalícii podľa nej vytvára príležitosť na vznik vlády, ktorej "hnacím motorom bude snaha o hľadanie najlepších riešené pre Slovensko a pre ľudí". Heger by mal ešte v nedeľu ísť na predsedníctvo Za ľudí a požiadať o podporu.

MIMORIADNE Zlom vo vládnej kríze: Matoviča má vystriedať na poste premiéra Eduard Heger!

"Oceňujem štátnické rozhodnutie Igora Matoviča, ktoré dáva koalícii šancu na nový začiatok. Zbytočné konflikty v koalícii škodia Slovensku a počas pandémie nového koronavírusu sú urážkou občanov bez ohľadu na to, či prebiehajú v parlamente, vo vláde alebo na koaličných radách," skonštatovala Remišová. Chce, aby sa komunikácia a spolupráca v koalícii zásadne zlepšili. "Dnešné rozhodnutie je zásadným krokom k tomu, aby sa nám to podarilo," dodala a ospravedlnila sa občanom za dlhé trvanie vládnej krízy.

Tvrdí, že súčasná koalícia je prvou po vládach Smeru-SD, ktorá má skutočný záujem očistiť Slovensko od korupcie. Podčiarkla tiež, že počas súčasnej koronakrízy nemajú politici právo hazardovať s dôverou ľudí. Najbližšie mesiace budú podľa nej čeliť veľkým výzvam, napríklad zlepšenie očkovania či dokončenie plánu obnovy. Verí, že pozitívny trend poklesu hospitalizovaných s ochorením COVID-19 bude pokračovať a dôjde k postupnému uvoľňovaniu opatrení.

Viac o téme: VládaIgor MatovičOĽANOVeronika RemišováEduard HegerZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu