Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Reakcie politikov na Matoviča: Hlas-SD hovorí o nechutnom divadle, jasný odkaz Druckera

Tlačová konferencia predstaviteľov vládnej koalície Zobraziť galériu (12)
Tlačová konferencia predstaviteľov vládnej koalície (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Potvrdili sa slová strany Hlas-SD, že vládna kríza je jedno nechutné divadlo. Strana to vyhlásila v reakcii na oznámenie o výmene premiéra Igora Matoviča s ministrom financií Eduardom Hegerom. Jedinou odpoveďou na súčasnú situáciu je podľa strany podpis petície za vypísanie referenda o predčasných voľbách. Stanovisko strany poskytla jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

MIMORIADNE Zlom vo vládnej kríze: Novým premiérom má byť Eduard Heger, SaS sa vráti do vlády!

"Po mesiaci vzájomných hádok a urážok prišli koaličné strany so smiešnou rošádou, pri ktorej si len vymenia miesta vo vláde Igor Matovič a Eduard Heger. Usvedčený daňový podvodník sa teda stane ministrom financií a všetci ostatní, ktorí v uplynulých dňoch podávali demisie, sa pokojne vrátia do vlády," skonštatoval Hlas-SD. Dodal, že ide o absolútnu frašku, výsmech občanom a pohŕdanie tisíckami ľudí, ktorí počas mesiaca vládnej krízy prišli o prácu či dokonca o život.

Naď ocenil krok premiéra

Minister obrany Jaroslav Naď ocenil krok premiéra Igora Matoviča, váži si aj konštruktívny dialóg partnerov. Je presvedčený, že aj s Eduardom Hegerom na čele vlády môžu ďalej pokračovať na vízii lepšieho Slovenska. V reakcii na oznámenie o výmene premiéra Matoviča s ministrom financií Hegerom to uviedol na sociálnej sieti. 

Eduard Heger
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Gesto Matoviča podľa Naďa hovorí, že OĽANO je pripravené naďalej bojovať so zreteľom na voličov. Dodal, že hoci koaličná kríza vyvolala v spoločnosti istú mieru pochybností, s dôverou ľudí sa nezahrávajú. Aj po personálnej zmene podľa jeho slov ostane cieľom budovať spravodlivú krajinu, umožniť jej občanom dôstojne žiť a pracovať, byť hrdým a dobre fungujúcim štátom bez korupčných káuz.

KDH želá Hegerovi silu zvládať svoju službu

Mimoparlamentné KDH praje Hegerovi múdrosť a silu zvládať dôležitú službu na poste premiéra. Výmenu kritizuje šéf mimoparlamentnej Dobrej voľby Tomáš Drucker. KDH reagovalo tým, že želá Slovensku vládu, ktorá bude slúžiť občanom, sústreďovať sa na ich dobro, zodpovedne riešiť skutočné problémy ľudí a nebude ich zaťažovať vlastnými spormi. Hegerovi preto zaželalo hnutie múdrosť a silu zvládať svoju službu, ak sa premiérom stane.

"Existuje jediné miesto, kde by mohol Igor Matovič škodiť rovnako ako doteraz. A to je na ministerstve financií," uviedol na sociálnej sieti Drucker.

Reakcie politikov na Matoviča:
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: FB/Tomáš Drucker)

Matovič v nedeľu informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Heger už má podporu OĽANO i Sme rodina. S tým šiel na predsedníctvo strany Za ľudí. O stretnutie požiadal i šéfa SaS Richarda Sulíka, ktorý ponuku prijal. SaS je pripravená vrátiť sa do vlády. Heger dodal, že ak získa podporu partnerov, v pondelok (29. 3.) chce požiadať o stretnutie prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.

Viac o téme: VládaIgor MatovičKDHPeter PellegriniTomáš DruckerJaroslav NaďEduard HegerHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu