Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prokurátor GP sa ohradil voči publikovanému článku: Manipulatívne tvrdenie redaktorky

Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - "Prokurátor Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky sa ostro ohradzuje voči manipulatívnemu tvrdeniu redaktorky publikovanému v článku, v ktorom tvrdí, že „zistili, že existuje podozrenie, že aj vedúci prieskumného oddelenia mohol patriť do okruhu známych Mariana Kočnera, s ktorými komunikoval na generálnej prokuratúre.“

"Prokurátor žiadny vzťah s Marianom Kočnerom nemá, spomínanú osobou nepozná, nikdy s ňou nebol v osobnom kontakte a uvedené rovnako platí o najbližších prokurátora, ani nikdy s dotknutou osobou netelefonoval. Prokurátor využíva na pracovné kontakty iné číslo. Prokurátor nedisponuje informáciou akým spôsobom sa Vami spomínaná osoba dostala k služobnému telefónnemu číslu, ktoré nevyužíva. Služobné kontakty sú prístupné príslušným osobám na pracovné kontakty aj mimo rezortu prokuratúry, preto nie je možné vylúčiť, že sa k nim dostanú aj neoprávnené osoby."

V kontexte uvedenej komunikácie dvoch osôb o tretej nezúčastnenej osobe, prokurátor nekomunikoval s osobou B. P. V súvislosti s predmetnou otázkou poskytol svoje stanovisko príslušnému vyšetrovateľovi NAKA v postavení svedka. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Viac o téme: ProkurátorReakciaČlánokTvrdeniaGPMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu