Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vzdelávanie prokurátorov a právnych čakateľov je jednou z priorít, uviedol Žilinka

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Vzdelávanie prokurátorov a právnych čakateľov prokuratúry je jednou z najvyšších priorít vedenia Generálnej prokuratúry (GP) SR. V stredu to na stretnutí so zástupcami Justičnej akadémie (JA) SR uviedol generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Informoval o tom hovorca GP SR Dalibor Skladan.

„Bez toho si nemožno predstaviť zvyšovanie odbornej úrovne a kvality plnenia úloh prokuratúry, a preto budem maximálne podporovať prehlbovanie odbornej kvalifikácie prostredníctvom vzdelávacích aktivít JA SR,“ zdôraznil Žilinka.

Hovorca doplnil, že generálny prokurátor poukázal na potrebu zvyšovania povedomia prokurátorov a právnych čakateľov prokuratúry v oblasti profesijnej etiky. Odborná justičná skúška by mala byť podľa neho zameraná na preukázanie praktických zručností potrebných na výkon funkcie prokurátora. Tiež kládol dôraz na využívanie širokých možností jazykového vzdelávania a zvýšenie účasti prokurátorov na celoživotnom vzdelávaní JA SR.

„Generálny prokurátor v tejto súvislosti oceňuje a podporuje zámer JA SR realizovať hybridné, prezenčno-dištančné, formy celoživotného vzdelávania,“ poznamenal hovorca. Dodal, že riaditeľ JA SR Peter Hulla, jeho zástupca Jozef Szabó a predsedníčka Rady JA SR Jana Bajánková na stretnutí privítali ponuku generálneho prokurátora zúčastňovať sa na jeho pracovných poradách s krajskými prokurátormi.

Viac o téme: ProkurátorPriorityMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu