Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dušan Kováčik s novým obvinením na krku, potvrdil to jeho obhajca

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého minulý rok zadržali, čelí novému obvineniu. Potvrdil to jeho obhajca Erik Magál. Na nové obvinenie upozornil portál Aktuality.sk. Podľa toho zdroja mal Dušan Kováčik prijať úplatok vo výške 50.000 eur od podnikateľa Petra K. Po ňom polícia aktuálne pátra a podľa mediálnych správ by sa mal zdržiavať v zahraničí.

Ako spresnil advokát Magál, nové obvinenie bolo vznesené v utorok (23. 3.) a doručené mu bolo v stredu (24. 3.) K obvineniu sa zatiaľ nevyjadruje a voči uzneseniu o vznesení obvinenia podá on a jeho klient sťažnosť.

Úplatok sa podľa informácií portálu týka trestnej veci bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Jozefa R. Polícia ho zadržala pri minuloročnej akcii Judáš. Čelí obvineniu, že vynášal informácie o odposluchoch skupine sýkorovcov. V prospech gangu mal pracovať minimálne v rokoch 2000 až 2011.

Obvinenia potvrdila aj Generálna prokuratúra

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý je väzobne stíhaný od októbra 2020, obvinili v novej trestnej veci a to z prijímania úplatku. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

"Môžeme potvrdiť, že v danej trestnej veci bolo vznesené obvinenie dvom osobám. V prípade D. K. bolo vznesené obvinenie pre trestný čin prijímania úplatku. V prípade P. K. bolo vznesené obvinenie pre trestný čin podplácania," vysvetlil hovorca.

Viac o téme: VäzbaDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu