Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Súdny spor pre emisné kvóty ešte nie je ukončený: Žalobca sa mal odvolať

Ján Budaj
Ján Budaj (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Súdny spor, týkajúci sa predaja emisných kvót, ešte nie je definitívne ukončený. Envirorezort má informáciu, že žalobca - spoločnosť Interblue Group (Europe) AG podal voči rozsudku odvolanie. Uviedol to odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia SR.

Spor sa ťahá od roku 2016. Predmetom sporu boli nároky spoločnosti z predaja emisných kvót z čias prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD). Okresný súd Bratislava I v decembri rozhodol, že MŽP nebude musieť zaplatiť spoločnosti Interblue Group (Europe) AG vyše 34 miliónov eur. Zamietol tak žalobu v celom rozsahu.

Predseda okresného súdu Ján Golian povedal, že konanie v tejto veci nie je ešte právoplatne skončené. "Rozsudok bol už expedovaný a účastníkom plynie lehota k podaniu odvolania," podotkol. Envirorezort skonštatoval, že pre prebiehajúce odvolacie konanie nemôže k sporu poskytnúť viac informácií.

Sporný predaj emisných kvót oxidu uhličitého americkej spoločnosti Interblue Group je z roku 2008. Slovensko vtedy predalo 15 miliónov ton za cenu 5,05 eura za tonu, pričom okolité krajiny zrealizovali ich predaj výhodnejšie. Emisné kvóty predané Interblue Group, ktorá vraj takto zarobila 47 miliónov eur, mali skončiť v Japonsku.

Viac o téme: OdvolanieSporKvótyEmisnéSúd Žalobca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu