Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mesto Žarnovica do domácností distribuuje ďalších takmer 5-tisíc respirátorov FFP2

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Friso Gentsch/dpa)

ŽARNOVICA - Mesto Žarnovica spustilo v stredu (24. 3.) druhé kolo distribúcie respirátorov do domácností. Ako priblížila zástupkyňa primátora Alena Kazimírová, samospráva nakúpila 4800 respirátorov FFP2, ktoré budú obyvateľom doručené do poštových schránok.

Každá domácnosť v Žarnovici dostane dva respirátory bez ohľadu na vek a počet členov v domácnosti. Obyvatelia mesta s trvalým pobytom v Žarnovici bez konkrétnej ulice si ochrannú pomôcku môžu vyzdvihnúť v klientskom centre mestského úradu (MsÚ). Mesto Žarnovica zabezpečuje respirátory pre obyvateľov už druhýkrát v tomto roku. „V prvom kole v priebehu mesiaca február 2021 bolo doručených do domácností v našom meste a do Zariadenia pre seniorov Samaritánka spolu približne 4650 respirátorov FFP2,“ priblížila Kazimírová. Ako dodala, náklady na nákup respirátorov zo strany samosprávy v roku 2021 doposiaľ presiahli sumu 4100 eur.

„V minulom roku sme rozdali občanom nad 62 rokov približne 1750 ochranných rúšok so strieborným vláknom. Ďalších 5000 jednorazových rúšok bolo k dispozícii občanom v klientskom centre MsÚ. Rúška boli odovzdané aj zamestnancom MsÚ, zamestnancom v školách, škôlkach, dobrovoľným hasičom, deťom,“ uviedla Kazimírová s tým, že v roku 2020 samospráva nakúpila viac ako 8300 jednorazových rúšok.
 

Viac o téme: MestoDistribúciaŽarnovicaRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu