Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hasiči ukázali pripravenosť pomôcť v akejkoľvek mimoriadnej situácii, tvrdí Mikulec

(Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v roku 2020 uskutočnili 34.913 výjazdov, z dôvodu pandémie doposiaľ najvyšší počet zásahov od vzniku HaZZ v roku 2002. Na sociálnej sieti o tom informuje minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO), ktorý svojím statusom oceňuje prácu hasičov vrátane členov dobrovoľných hasičských zborov.

"Aj v tomto období ukázali že sú univerzálni bojovníci a záchranári, pripravení pomôcť naozaj v celom spektre mimoriadnych udalostí," napísal. Mikulec v súvislosti so štatistikami zásahov upozornil, že príslušníci HaZZ počas pandémie vykonali 240.000 odberov vzoriek na ochorenie COVID-19, zrealizovali 7900 výjazdov v rámci celého Slovenska.

"Počas prvej vlny priamo zabezpečovali prevádzku 12 štátnych karanténnych zariadení, odbery vykonávali v 60 karanténnych zariadeniach, v Gabčíkove prevádzkovali podporné call centrum pre repatriantov," upozornil minister. "Postavili a zabezpečovali tiež údržbu a servis 44 krízových stanov a 18 administratívnych kontajnerov na hraničných priechodoch, v areáloch nemocníc, regionálnych úradov verejného zdravotníctva a karantenizovaných osadách," dodal.

Mikulec v sobotu prostredníctvom statusu ocenil takisto prácu a nasadenie policajtov v prvej línii boja s pandémiou. Informoval v tejto súvislosti aj o tom, že polícia od začiatku roka do 14. marca zistila viac ako 37.000 priestupkov voči prijatým protipandemickým opatreniam, vyvrátila tiež vyše 130 hoaxov súvisiacich s pandémiou a opatreniami.

Viac o téme: HasičiMimoriadna situáciaRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu