Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic chce vidieť Haščáka vo väzbe! Kolíková má na stole dovolanie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry požiadal Ministerstvo spravodlivosti SR o podanie dovolania v prípade finančníka Jaroslava Haščáka. Toho Najvyšší súd SR na začiatku januára prepustil z väzby na slobodu. Potvrdil hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Sulík sa v súvislosti s Haščákovým zadržaním vyjadril, že ho dobehla Gorila (Zdroj: Topky/Maarty)

"Môžeme potvrdiť, že nám v uvedenej veci bol doručený návrh na podanie dovolania. Ide skutočne o rozsiahly podnet, s ktorým sa potrebujeme oboznámiť. Po preštudovaní podnetu a spisovného materiálu ministerka spravodlivosti následne rozhodne o prípadnom podaní opravného prostriedku vo veci," dodal Bubla. Na návrh na podanie dovolania upozornil Denník N.

"Prokuratúra potvrdzuje, že podala podnet na podanie dovolania ministerke spravodlivosti SR Márii Kolíkovej," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Obvineného spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka a Danu Arpášovú prepustil NS SR na slobodu 7. januára.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odvolací súd skonštatoval, že existencia väzobných dôvodov u nich nie je daná. Zrušil tak decembrové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ich do väzby zobral z dôvodu obavy z kolúzneho správania. Jaroslava Haščáka policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. 

Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmietal a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra.

Viac o téme: VäzbaJaroslav HaščákPentaNAKADigital Park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu