Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zostanú aktéri kauzy Dobytkár za mrežami? Sudca o nich nakoniec rozhodne až v pondelok

Norbert Bödör
Norbert Bödör (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BANSKÁ BYSTRICA - Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, o tom, či nitriansky podnikateľ Norbert B. a ďalší spoluobvinení v kauze Dobytkár Peter K., Marek K. a Ľubomír P. zostanú vo väzbe alebo ich budú stíhať na slobode, padne až v pondelok (15. 3.). Potvrdil to Adrián Kucek, právny zástupca Norberta B.

S výsluchmi obvinených ŠTS začal v piatok ráno a trvali až do neskorého popoludnia, keď ich sudca prerušil až do pondelkového rozhodnutia o 11.00 h. Ako advokáti uviedli pre médiá, nestotožňujú sa s návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na predĺženie lehoty trvania väzby, lebo návrh považujú za nedôvodný. Ich klienti sú obvinení z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Koncom januára Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvineného podnikateľa Petra K. a Norberta B. proti uzneseniu ŠTS, ktorým obom obvineným predĺžil lehotu väzby do 1. apríla. Oboch mužov zadržali v rámci akcie Dobytkár. Národná kriminálna agentúra (NAKA) ich zadržala vlani začiatkom júla.

Počas akcie Dobytkár do polovice júla 2020 NAKA obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Viac o téme: KauzaSúd Banská BystricaPredĺženie väzbyNorbert BödörDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu