Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Komisia na prešetrenie prípadu Lučanského finalizuje záverečnú správu, informovalo ministerstvo

Milan Lučanský
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Špeciálna komisia zriadená na prešetrenie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského finalizuje záverečnú správu. Potvrdil to hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

"Komisia ukončila operatívnu časť svojej kontrolnej činnosti a aktuálne sa finalizuje záverečná správa, ktorá by mala byť v najbližšom čase predložená členom komisie na pripomienky pred jej záverečným schválením," spresnil hovorca. Doplnil, že v zmysle štatútu komisia zašle hodnotiacu správu po jej prijatí šéfke rezortu spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) a generálnemu prokurátorovi SR Marošovi Žilinkovi.

"Ministerka spravodlivosti zabezpečí zverejnenie záverečnej hodnotiacej správy komisie na webovom sídle ministerstva spravodlivosti a sociálnych sieťach ministerstva spravodlivosti," dodal s tým, že Kolíková bude zároveň informovať médiá o záveroch správy. Či dostala komisia k dispozícii aj informácie z pitvy, Bubla nekomentoval. "Otázky tykajúce sa prístupu komisie k údajom zo zdravotnej dokumentácie budú zodpovedané v rámci záverečnej správy," podotkol.

Nezávislá kontrolná komisia, ktorá prešetruje okolnosti úmrtia Lučanského i jeho skoršie zranenie oka, má takmer 20 členov. Okrem politikov sú jej súčasťou tiež experti. Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v Ústave na výkon väzby v Prešove pokúsil o samovraždu.

Viac o téme: SamovraždaVyšetrovanieKomisiaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu