Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Martina Kvietika z akcie Dobytkár súd najskôr prepustil a potom... Veľký zvrat, ďalšie obvinenie

Martin Kvietik Zobraziť galériu (2)
Martin Kvietik (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Finančníka Martina Kvietika, obvineného počas policajnej akcie Dobytkár, krátko po prepustení z väzby v Leopoldove zadržali a obvinili v inej trestnej veci. Informoval o tom jeho obhajca Dušan Ivan. Ako dodal, práve je na výsluchu svojho klienta.

Martina Kvietika vo štvrtok prepustil Najvyšší súd (NS) SR z väzby na slobodu. NS SR zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica z 26. februára a obvineného prepustil z väzby na slobodu.

V piatok (12. 3.) mal ŠTS, pracovisko Banská Bystrica na návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozhodovať o predĺžení jeho väzby do novembra tohto roka. Väzbu Martinovi K. aj bývalému riaditeľovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajovi K. ŠTS vlani v novembri predĺžil do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár Národná kriminálna agentúra (NAKA) do polovice júla 2020 obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí. Juraj K. je od 4. februára na slobode po desiatich mesiacoch strávených vo väzbe.

Viac o téme: ZadržaniePrepustenieObvinenie Súd Martin KvietikAkcia Dobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu