Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Žiadna zmena! Martin Kvietik je stále vo väzení, čaká na návrh prokurátora ÚŠP

Martin Kvietik
Martin Kvietik (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Finančník Martin K., obvinený počas policajnej akcie Dobytkár, sa aktuálne nachádza v cele policajného zaistenia. Potvrdil to jeho obhajca Dušan Ivan.

Martina K. vo štvrtok (11. 3.) krátko po prepustení z väzby v Leopoldove zadržali a obvinili v inej trestnej veci. "Ak prokurátor podá návrh na vzatie do väzby, tak mi ho doručia. Potom sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) ma upovedomí o termíne rozhodovania o väzbe. Pričom 48-hodinová lehota uplynie v sobotu tesne popoludní. Takže dovtedy musí byť podaný návrh na vzatie do väzby. Potom plynie sudcovi ďalšia zákonná lehota. Predpokladám, že najneskôr do nedele by sme mohli mať rozhodnuté o tom, či pôjde do väzby," objasnil advokát.

Nové obvinenie sa týka skutku ešte z roku 2017 a opiera sa o výpovede dvoch kajúcnikov. "Jeden z ich už bol 5. mája 2019 vypočutý a ďalší dvaja obvinení doteraz vypočutí neboli," zdôraznil Ivan. Podľa mediálnych správ mal Martin K. prijať úplatok vo výške 180.000 eur za sprostredkovanie agrodotácií.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony v predmetnej trestnej veci nebude ÚŠP poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Martina K. vo štvrtok prepustil Najvyšší súd (NS) SR z väzby na slobodu. NS SR zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica z 26. februára. Väzbu Martinovi K. aj bývalému riaditeľovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajovi K. ŠTS vlani v novembri predĺžil do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár Národná kriminálna agentúra (NAKA) do polovice júla 2020 obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí. Juraj K. je od 4. februára na slobode po desiatich mesiacoch strávených vo väzbe.

Viac o téme: VäzenieŠTSMartin KvietikDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu