Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Krízový štáb mesta Senica rozhodol, že školy budú otvorené prezenčne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

SENICA - Krízový štáb mesta Senica v stredu (10. 3.) rozhodol, že od pondelka (15. 3.) pokračuje prevádzka prvého stupňa základných škôl a materských škôl v doterajšom režime. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

"Žiaci prvého stupňa sa budú vzdelávať prezenčne. Prezenčné vzdelávanie bude pokračovať aj v rámci základnej umeleckej školy pre deti prvého stupňa, okrem sekcie dychových nástrojov a spevu," uviedla Moravcová.  Ako doplnila, v základných školách budú otvorené aj školské kluby detí a prevádzky spoločného stravovania. "Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) nevydal žiadne nariadenie alebo opatrenie v súvislosti s ohláseným prechodom okresu Senica do čiernej fázy na stupnici platného COVID automatu," doplnila hovorkyňa.

Od 15. marca sa zároveň rozširuje povinnosť nosiť respirátory pre všetky interiéry. Jednou z troch výnimiek majú deti do ukončenia prvého stupňa základných škôl, stále však aj u nich platí povinnosť nosiť rúška. "Mestská polícia bude počas budúceho týždňa v rámci preventívnych akcií v teréne rozdávať respirátory a zároveň kontrolovať a upozorňovať na dodržiavanie sprísnených opatrení," informovala Moravcová.

V súčasnosti je dochádzka žiakov prvého stupňa vo všetkých otvorených základných školách v priemere na úrovni 81 percent. "Základná škola na Sadovej ulici je od 10. do 23. marca na základe rozhodnutia RÚVZ Senica uzatvorená z dôvodu pozitívne testovaného zamestnanca," uviedla Moravcová.

Školy otvorí aj Šaľa

V Šali sa od pondelka 15. marca obnoví prezenčné vzdelávanie v škôlkach a na prvom stupni základných škôl (ZŠ). Mesto svoje školské zariadenia v pôvodne stanovenom termíne 8. marca neotvorilo pre obavy zo zhoršenia pandemickej situácie.

Prevádzka na školách sa bude riadiť podľa rozhodnutia ministerstva školstva a pri dodržaní všetkých hygienických pravidiel. „Školy budú otvorené od 7.00 do 15.30 h. Ranná prevádzka školského klubu detí nebude. Podrobnejšie pokyny sú zverejnené na webovej stránke každej školy,“ informovala radnica.

Magistrát zároveň upozornil rodičov, ktorí sa rozhodnú dať deti do materskej školy (MŠ), že v súčasnej situácii musia počítať so zdržaním pri odovzdaní a preberaní dieťaťa. „Musia tiež v plnej miere rešpektovať mimoriadne opatrenia zavedené pre toto obdobie. Prevádzka MŠ bude maximálne deväť hodín od 7.00 do 16.00 h. Po tomto čase sa budova škôlky zamyká. Stravovanie detí bude zabezpečené v bežnej podobe, teda desiata, obed a olovrant,“ informoval mestský úrad.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyPandémiaSenicaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu