Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Žarnovica od pondelka opäť obnoví prevádzku v školských zariadeniach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽARNOVICA - Mesto Žarnovica od pondelka (22. 3.) opäť obnoví prevádzku v Základnej škole (ZŠ) na Ulici Fraňa Kráľa, v Materskej škole (MŠ) na Ulici Andreja Sládkoviča a jej elokovaných triedach i v Základnej umeleckej škole (ZUŠ) na Dolnej ulici. Na sociálnej sieti o tom informovala zástupkyňa primátora mesta Alena Kazimírová.

ZŠ obnoví prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého stupňa bez prevádzky ranného školského klubu detí. Podmienkou nástupu žiakov je absolvovanie antigénového testu na ochorenie COVID-19 aspoň jedného z rodičov dieťaťa. Obnovená bude aj prevádzka MŠ, kde je podmienkou preukázanie sa negatívnym výsledkom testu oboch zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti s dieťaťom. Samospráva vyzýva rodičov, aby vzhľadom na aktuálnu situáciu zvážili nutnosť umiestnenia svojho dieťaťa v MŠ.

Od pondelka sa pre žiakov vo veku prvého stupňa ZŠ obnoví aj prezenčné vyučovanie v ZUŠ, a to v individuálnej výučbe v hudobnom odbore s výnimkou spevu a dychových nástrojov. Podmienkou prezenčnej výučby v ZUŠ je rovnako preukázanie sa negatívnym výsledkom antigénového testu aspoň jedným zo zákonných zástupcov dieťaťa.

Samospráva počas víkendu zabezpečí aj testovanie obyvateľov. Dvojica odberových miest bude k dispozícii v sobotu (20. 3.) v kultúrnom dome a v priestoroch mestského športového areálu. Okres Žarnovica sa od pondelka v rámci aktuálne platného COVID automatu zaradí medzi takzvané bordové okresy s tretím stupňom varovania.

Viac o téme: ŠkolyOpatreniaPrevádzkaŽarnovicaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu