Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V stredu večer pribudnú nové termíny na očkovanie pre seniorov

Očkovanie proti koronavírusu v Košiciach
Očkovanie proti koronavírusu v Košiciach (Zdroj: TASR - František Iván)

BRATISLAVA - V stredu večer by malo pribudnúť viac ako 8000 voľných termínov na očkovanie pre seniorov nad 70 rokov vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech. Rovnako pribudnú termíny určené pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov na očkovanie vakcínou od AstraZenecy. V stredu o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

"Aby sa znížilo riziko technických komplikácií, sa voľné pozície rovnako ako v utorok (9. 3.) budú otvárať v polhodinových intervaloch podľa krajov," spresnila s tým, že v rovnakých časoch bude zároveň otvorená aj časť kapacít na očkovanie pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov. Počas stredy a štvrtka (11. 3.) bude otvorených približne 45.000 termínov na očkovanie pre túto vekovú kategóriu.

Miesta pre seniorov nad 70 rokov sa pre Bratislavský a Trnavský kraj otvoria o 18.30 h. Očkovanie bude možné v Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, v Univerzitnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia a Nemocničnej - všeobecnej nemocnici v Malackách. O 19.00 h bude umožnené prihlasovanie seniorov nad 70 rokov pre Trenčiansky a Nitriansky kraj. Pôjde o Svet zdravia Nemocnicu Topoľčany, Nemocnicu s poliklinikou Myjava so sídlom v Myjave, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Nové Zámky a Hospitale - všeobecnú nemocnicu Šahy.

Pre Žilinský a Banskobystrický kraj sa spustí registrácia na očkovanie pre ľudí nad 70 rokov o 19.30 h. Pôjde o nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom, Svet zdravia Rimavská Sobota, Dolnooravskú nemocnicu s poliklinikou MUDr. L. Nádaši Jégého Dolný Kubín a Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou Trstená, Nemocnicu s poliklinikou Brezno, Nemocnicu Agel Zvolen a Všeobecnú nemocnicu s poliklinikou Veľký Krtíš.

Pre Prešovský a Košický kraj sa registrácia spustí o 20.00 h. Očkovanie bude možné v Nemocnici s poliklinikou Spišská Nová Ves, Nemocnici s poliklinikou Trebišov, Nemocnici arm. generála L. Svobodu Svidník, Ľubovnianskej nemocnici v Starej Ľubovni, vo všeobecnej nemocnici Železničné zdravotníctvo Košice, Vranovskej nemocnici vo Vranove nad Topľou a v Nemocnici Agel v Levoči.

Pozície pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov sa pre Bratislavský a Trnavský kraj otvoria o 18.30 h. Očkovanie bude možné v Bratislave v  Poliklinike Karlova Ves v Líščom údolí, ďalej v Poliklinike Mlynská dolina na Starých Gruntoch a vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) Trnava na strednej zdravotníckej škole.

O 19.00 h sa otvoria kapacity pre Trenčiansky a Nitriansky kraj. Očkovanie bude možné v Medicínskom centre Nitra na Fatranskej ulici a v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Pre Žilinský a Banskobystrický kraj sa otvoria kapacity o 19.30 h, pôjde o VKOC Žilina na Rosinskej ceste a VKOC Banská Bystrica na Komenského ulici.

O 20.00 h sa otvoria kapacity pre Prešovský a Košický kraj. Očkovanie bude možné vo VKOC Prešov - športová hala hotelovej akadémie a v Košiciach na SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaTermínySenioriKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu