Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Matovič vystúpil s mimoriadnym prejavom v televízii

Igor Matovič počas mimoriadneho prejavu.
Igor Matovič počas mimoriadneho prejavu. (Zdroj: Facebook/Úrad vlády SR)

BRATISLAVA - Počas dnešného večera mimoriadne vystúpil so svojim prejavom premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorý adresoval svoje slová verejnosti. Urobil tak v období, kedy zažívame jeden rok od objavenia prvého prípadu koronavírusu na Slovensku. Podľa predsedu vlády Slovensko opustilo víťaznú vlnu a je potrebné vyhrať tento boj.

Kým v prvom polroku roka 2020 sme pandémiu zvládli, v druhom sa krajine nedarilo. Dôvodom je opustenie víťaznej stratégie a hľadanie rýchlych a ľahkých riešení. Najbližšie týždne budú preto rozhodujúce. Vo vyhlásení pri príležitosti prvého výročia od identifikovania prvého prípadu pozitívneho na nový koronavírus na Slovensku to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO).

Matovič rok od prvého prípadu infekcie vyzval verejnosť do víťazného boja s pandémiou (Zdroj: Facebook/Úrad vlády SR)

Druhá vlna nás podľa premiéra zmietla

Pandémiu sa v prvej polovici minulého roka podarilo podľa predsedu vlády zvládnuť vďaka odhodlaniu bojovať spoločne a snahe poctivo dodržiavať opatrenia. "Keď v októbri prišla druhá vlna, doslova nás zmietla. Počúvali sme tých, ktorí ponúkali rýchle a lacné riešenia, hovorili o otváraní prevádzok, a to spôsobilo to, že sme prestali veriť sami sebe," nazdáva sa Matovič.

Ľudí preto vyzval, aby sa vrátili k víťaznej stratégii založenej na trpezlivosti, odhodlaní a spolupatričnosti s najslabšími. Najbližšie týždne budú podľa neho rozhodujúce. Pripomenul zlú situáciu v okolitých krajinách a vysoké čísla hospitalizovaných pacientov na Slovensku. Ľuďom adresoval výzvu na zomknutie sa. "Verím, že tento rozhodujúci boj vyhráme, a ja ako predseda vlády budem robiť všetko pre to, aby som zabezpečil dostatok vakcín," uistil Matovič.

Viac o téme: PrejavRokIgor MatovičKoronavírusMimoriadny prejav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu