Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vicepremiér Sulík na ekaranténe pracuje: V pondelok informujeme koaličnú radu

Minister hospodárstva Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Minister hospodárstva Richard Sulík (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík na ekaranténe pracuje. V pondelok chce prvé informácie priniesť na koaličnú radu a ak bude rozhodnutie rady pozitívne, v stredu chce Sulík predložiť na vláde prvé uznesenie.

"Pracujeme na tom, v pondelok budem informovať koaličnú radu o takých tých prvých základných informáciách. Ak v tom budeme pokračovať, tak v stredu na vládu by som priniesol uznesenie, ktorým vlastne už potom spustíme tú realizáciu toho (ekarantény, pozn. red.)," avizoval Sulík s tým, že momentálne sa rezort hospodárstva snaží zistiť realizovateľnosť ekarantény.

"Myslím si, že to pokračuje dobre, mali sme už niekoľko sedení. V pondelok budem mať informácie pre koaličnú radu a ak tam padne rozhodnutie, že áno, tak v stredu na vláde bude prvé uznesenie," dodal Sulík.

Vicepremiér Sulík na ekaranténe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Pointou ekarantény je podľa Sulíka to, aby sa tam zapojili všetci, alebo podľa možnosti takmer všetci, ktorí sú pozitívni na ochorenie COVID-19. Na otázku o konkrétnej forme Sulík odpovedal, že podporuje každú funkčnú aplikáciu. "My práve že tieto IT metódy vôbec nevyužívame a snažíme sa to potom kompenzovať nadmerným testovaním," skritizoval Sulík s tým, že aplikácia musí byť však funkčná. Ako dodal, pri schválení aplikácie vládou určite nebude chýbať hlas žiadneho ministra za koaličnú stranu SaS.

Viac o téme: Richard SulíkKoronavírusEkaranténa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu