Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V hre je aj predĺženie núdzového stavu: Sulík informoval premiéra! Neviem, či všetci v SaS budú za

Vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík
Vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Nie je isté, či všetci poslanci Národnej rady SR z SaS podporia predĺženie núdzového stavu. Po doobedňajšom rokovaní vlády to povedal vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík. Dôležité bude podľa neho dobre odôvodniť predĺženie núdzového stavu. Kabinet opäť zasadne popoludní o 16.00 h, kde podľa Sulíkovych slov majú riešiť návrh vlády na vyslovenie súhlasu parlamentom a takisto majú rokovať o vakcíne Sputnik.

"Informoval som premiéra, že neviem garantovať všetkých poslancov SaS," povedal Sulík novinárom. Ak má NR SR schváliť núdzový stav, je podľa neho oprávnená požiadavka, aby bol dobre odôvodnený. Myslí si, že návrh prejde popoludní na vláde konsenzuálne. "Debata, ktorá je veľmi dôležitá, musí prebehnúť na pôde NR SR alebo na pôde koaličnej rady," doplnil.


KORONAVÍRUS Vláda bude rokovať o ruskej vakcíne: V koalícii sú opäť dva tábory! Matovič sa radšej pýta ľudí


Poslanci klubu SaS majú o podpore predĺženia núdzového stavu hovoriť v piatok na zasadnutí klubu, uviedla šéfka klubu Anna Zemanová. Zatiaľ nevie o žiadnom poslancovi z klubu, ktorý by avizoval, že predĺženie nepodporí. Schôdza NR SR k tejto téme má byť podľa jej slov 24. februára.

Nezmyselné predĺženie nepodporíme, uviedla Sme rodina

O podpore má hovoriť aj klub Sme rodina. Poslanec hnutia Patrick Linhart už avizoval, že "nezmyslené predlžovanie núdzového stavu" nepodporí. Hovorí o potrebe otvoriť maloobchody a odškodniť živnostníkov. Poslanci Za ľudí majú o podpore predĺženia hovoriť na poslaneckom klube. "Budeme o tom rokovať na klube, čakáme dôvodovú správu a argumentáciu k predlžovaniu núdzového stavu," povedal podpredseda NR SR Juraj Šeliga. "V pondelok to uzavrieme," doplnila šéfka klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

Predsedovi klubu OĽANO Michalovi Šipošovi zatiaľ nikto z poslancov hnutia neavizoval, že by nechcel podporiť predlžovanie núdzového stavu. "Budeme mať k tomu klub, predpokladám, že deň pred schôdzou," skonštatoval. Núdzový stav sa predĺžil od pondelka 8. februára o ďalších 40 dní, rozhodol o tom vládny kabinet. Predĺženie musí odsúhlasiť parlament do 20 dní odo dňa jeho účinnosti.

Viac o téme: Núdzový stavRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu