Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Desivá nehoda na Liptove! O život prišiel milovník áut Tomáš (†31): Dojemné vyznania do neba

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: HaZZ, Facebook)

GALOVANY - Na Liptove došlo v nedeľu k hrozivej dopravnej nehode. Odohrala sa pred obcou Galovany. Na miesto okamžite smerovali záchranári, hasiči aj polícia. Napriek snahe všetkých sa jeden život nepodarilo zachrániť. Tomáš zraneniam na mieste podľahol.

Kolízia dvoch áut s mimoriadne tragickým koncom. Jedna osoba zrážku neprežila, štyri utrpeli zranenia. V osudnej chvíli sa v jednom z vozidiel viezli aj dve deti. Pohľad, ktorý sa naskytol okoloidúcim, naháňal zimomriavky. Štátnu cestu napokon uzavreli, na pomoc dorazili aj leteckí záchranári. Život Tomáša sa však zachrániť nepodarilo.

FOTO Desivá nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Autá miloval

Smrť mladého muža jeho blízkych zaskočila, prišla nečakane. Na sociálnej sieti ho mnohí opisujú ako milovníka áut. O jeho záľube svedčí aj profil na sociálnej sieti, kde dominujú zábery s autom značky Škoda. Skupinka zgrupujúca sa okolo tejto značky, ktorej bol členom, si na jeho počesť zmenila aj titulnú fotografiu - ide o čiernobiely záber Tomáša. 

K nehode došlo okolo 14.30 hod. na ceste I. triedy v katastri obce Galovany.
Zobraziť galériu (6)
K nehode došlo okolo 14.30 hod. na ceste I. triedy v katastri obce Galovany.  (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

Spanilé jazdy či stretnutia však na pláne zatiaľ nie sú. Dôvodom je aktuálna situácia. Napriek tomu Tomášovi kamaráti zapálili aspoň sviečku, aby si ho uctili. "Úprimnú sústrasť celej rodine," odkázali.

 

FOTO Desivá nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: reprofoto/Facebook/Škoda klub Slovensko)

FOTO Desivá nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto:SATURDAY DANUBIA MEETING/SDM)

"Ďakujeme za všetko čo si pre nás urobil. Nikdy na Teba nezabudneme," znel popisok k videu, ktoré taktiež vzniklo po Tomášovej smrti.

Nehodou sa zaoberá polícia

Čo presne sa v osudnej chvíli odohralo zatiaľ nie je známe. Či sa pod nehodu podpísala nepozornosť jedného z vodičov, rýchlosť a neprispôsobenie jazdy stavu a povrchu vozovky alebo bola príčina úplne iná, preukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová pre topky.sk popísala, že na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 31-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda  v smere jazdy Galovany – Liptovský Mikuláš.

FOTO Desivá nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

"Následne z doposiaľ nezistených príčin pri prejazde pravotočivou zákrutou prešiel do protismeru, kde čelne narazil do protiidúceho osobného motorového vozidla Renault, ktoré viedol 31-ročný vodič v smere od Liptovského Mikuláša," ozrejmila.

S istotou ale možno povedať, že vodič Renaultu si pred jazdou nevypil. Podľa stanoviska polície sa na mieste podrobil dychovej skúške a výsledok bol negatívny. Či tak neurobil Tomáš preukáže až pitva. "Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela Kremeňová.

Viac o téme: NehodaTragédiaGalovany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu