Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Exsiskár Böhm mal doma takmer desiatku zbraní: Dôrazné stanovisko Žilinku!

Maroš Žilinka, František Böhm (ilustračné foto) Zobraziť galériu (4)
Maroš Žilinka, František Böhm (ilustračné foto) (Zdroj: Topky/Maarty, Ivan Mego)

BRATISLAVA – František Böhm, ktorý čelil závažným obvineniam, mal doma celý arzenál zbraní, čo je podľa zákona o zbraniach a strelive zakázané. Krátko po tom, ako Topky.sk túto informáciu priniesli, generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby objasnil dôvody, pre ktoré nedošlo k odňatiu a zaisteniu Böhmových zbraní.

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Kajúcnik Böhm mal doma arzenál zbraní! Policajti našli samopal aj brokovnicu

Exsiskár František Böhm, ktorý začal spolupracovať s políciou pri odhaľovaní závažných trestných činov bývalých policajných funkcionárov, príslušníkov SIS a iných vplyvných ľudí, z noci na sobotu spáchal samovraždu vo svojom dome v Plaveckom Štvrtku.

František Böhm sa zastrelil, na mieste tragédie je tím vyšetrovateľov aj pohrebné auto (Zdroj: Ivan Mego)

Podľa doterajších informácií neúmyselne postrelil svoju manželku a zbraň následne obrátil proti sebe. Topky.sk zistili, že šlo o revolver ráže 9 milimetrov a že policajti našli pri obhliadke miesta činu takmer desiatku zbraní, medzi nimi napríklad brokovnicu, ale aj samopal vzor 58. Všetky nájdené zbrane mal Böhm v legálnej držbe.

Exsiskár Böhm mal doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Avšak podľa zákona o zbraniach a strelive nemal mať doma nijakú legálne držanú zbraň. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka v reakcii na naše zistenia oznámil, že "uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby dôsledne objasnil dôvody, pre ktoré nedošlo k odňatiu a zaisteniu strelných zbraní príslušným policajtom Národnej kriminálnej agentúry držaných obvineným Františkom Böhmom, ktorý si siahol na život, a posúdil, či takým konaním nedošlo k spáchaniu trestného činu".

Žilinka v tejto súvislosti požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Exsiskár Böhm mal doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR)

Policajný prezident Peter Kovařík v danej veci nariadil prezidiálnu kontrolu. „Okrem toho už vec preveruje Úrad inšpekčnej služby, nebudem sa preto bližšie vyjadrovať, pokým nebude vyšetrovanie ukončené. Keď bude záver, že došlo k pochybeniu zo strany vyšetrovateľa, potom rozhodne jeho nadriadený o ďalšom postupe,“ uviedol šéf polície.

Viac o téme: NAKAJudášMaroš ŽilinkaSamovraždaMilan LučanskýBožie mlynyFrantišek Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu