Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mrazivé dni budú pokračovať: Meteorológovia očakávajú aj ďalšiu nádielku snehu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovensko čakajú ďalšie chladné až mrazivé dni. Uprostred týždňa sa navyše opätovne rozsneží. Nádielku snehu meteorológovia očakávajú na viacerých miestach, niekde bude padať dážď so snehom.

Pondelok

Po prednej strane rozsiahlej a mohutnej tlakovej výše, tiahnucej sa od západného Stredomoria až nad strednú Európu, k nám bude od severu prúdiť studený vzduch. Zároveň od západu postúpi do strednej Európy oklúzny front.

Predpoveď počasia nájdete aj na Predpovede.sk

Do rána sa ochladí na -7 až -14, pričom v údoliach môže teplota dosiahnuť až 21 stupňov pod nulou. Na východe sa navyše ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov.

Počas dňa bude jasno až polojasno. Prechodne zväčšená oblačnosť sa vyskytne na východe, kde hrozia aj snehové prehánky. Viac oblakov na západe pribudne k večeru.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najvyššia denná teplota vystúpi na -2 až 3, v Žilinskom a Prešovskom kraji bude miestami ešte o čosi chladnejšie. Na horách vo výške 1500 m bude okolo -10 stupňov.

Zafúka severozápadný až severný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h, na východe dosiahne v nárazoch ojedinele okolo 45 km/h.

Utorok

V studenom vzduchu sa oblasť vyššieho tlaku vzduchu presunie z našej oblasti nad Ukrajinu a cez naše územie bude od západu postupovať v brázde nízkeho tlaku vzduchu oklúzny front.

Oblačnosť bude prevažne veľká, v noci vo východnej polovici aj zmenšená. Cez deň treba rátať s občasným snežením, na juhozápade aj s dažďom so snehom. Naďalej bude chladno.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na -4 až -11, v údoliach pri zmenšenej oblačnosti asi na -12 až -19 stupňov. Denné maximum dovŕši -5 až 0, na juhozápade a ojedinele aj na juhovýchode okolo +2 stupne.

Fúkať bude slabý vietor.

Streda

Po okraji rozsiahlej tlakovej níže nad severozápadnou Európou postúpi od západu do našej oblasti frontálny systém.

Meteorológovia avizujú oblačno až zamračené, lokálne aj zmenšenú oblačnosť. Cez deň sa na mnohých miestach rozsneží, nevylučuje sa ani dážď so snehom. Pršať by malo najmä v južnej polovici západného Slovenska.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na -2 až -8, v údoliach až na -14 stupňov. Maximálna denná teplota dosiahne -2 až 3, na západe miestami cca 5 stupňov.

Očakáva sa prevažne južný, cez deň postupne v západnej polovici a na Spiši západný až severozápadný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Štvrtok

Frontálny systém postúpi z našej oblasti ďalej na juhovýchod a od juhozápadu sa k nám rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

Počasie sa veľmi nezmení. Aj vo štvrtok bude oblačno až zamračené, navyše hmlisto. Na západe treba rátať s dažďom, na severe a východe zas so snežením alebo s dažďom so snehom.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 1 až -4, vo východnej polovici miestami -5 až -10 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 0 až 5, na západe sa miestami oteplí až na 7 stupňov.

Piatok

Nad karpatskou oblasťou zmohutnie tlaková výš a po jej zadnej strane začne prúdiť vo vyšších vrstvách ovzdušia od juhozápadu teplejší vzduch.

Posledný pracovný deň bude oblačno až zamračené, tiež hmlisto. Menej oblakov bude len lokálne. Miestami hrozia slabé zrážky, ojedinele i poľadovica.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 1 až -5, v údoliach to bude menej (-5 až -11 stupňov). Najvyššia denná teplota dovŕši 0 až 6 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu